Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kitől 'nyerek' pénzt a tőzsdén?

Kitől 'nyerek' pénzt a tőzsdén?

Figyelt kérdés
Tegyük fel regisztrálok az OptionFairhez, 70.000 ft az alapösszeg. TEGYÜK FEL, értek a kereskedéshez és 10 nap múlva 150.000ezren áll a számlám.. Kitől nyertem el a pénzt? A brókercégtől? Csak, mert furcsa, hogy a brókercégek támogatják a sikeres kereskedést.. vagy a pénz a semmiből jön? Az egyértelmű, hogy az elbukott pénz az elvész valahol. De ha profitálok.. Kitől nyerek tulajdonképpen? Köszi a válaszokat!

2015. márc. 1. 13:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Nem olyan hülyeség ez. Ha tőzsdei ügyletről beszélünk, akkor valóban csak a jutalék van a brókernek, de ha tőzsdén kívüli kereskedésről (az optionfair esetében erről van szó), akkor a brókercég nagyon sok esetben ún. market maker, vagyis ő áll az ügylet másik oldalán, legalábbis egy bizonyos ideig.

Így van, erre törekednek, persze ez nem mindig jön össze.

2015. márc. 2. 19:24
 12/28 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

az 'Egy spekuláns feljegyzései ' c. könyvet olvastam, na ez persze az 1900 éves elején volt, és ott egyértelműen az volt írva, hogy a brókercégtől nyeri el a pénzt a kereskedő, természetesen többen álltak a vesztes oldalon, mivel olyan feltételeket szabtak, hogy nehéz legyen profitálni hosszútávon. És a mégis sikeres kereskedőket gyakorlatilag -habár kifizették- kitiltották az adott brókercégtől.

Bocs ha értetlen vagyok, csak kicsit nehéz ezt felfogni, hogy honnan is jön a pénz. Tegyük fel létezik egy brókercég..CSAK 1 kereskedője van, ez az egy kereskedő viszont sikeres, több ezer dolláros tétekkel kereskedik és profitál..A brókercégnek míg így is megérné?? (banális példa ugyan, de feltételezem, hogy a brókercégnek kellenek vesztesek is, hogy ezt az igen magasan profitáló személyt ki tudják fizetni, nem?

2015. márc. 2. 21:03
 13/28 anonim ***** válasza:

# 12

"Egy spekuláns feljegyzései"

Azok nem brókercégek voltak a könyv elején, hanem bukmékerek. Nagyjából úgy kell elképzelni őket, mint a sport bukikat. Ott valóban ők álltak az "ügylet" másik oldalán. Be is tiltották őket később...

2015. márc. 2. 21:32
 14/28 anonim ***** válasza:

Kevered a dolgokat. Ha jol remlik akkoriban lehetett a tozsden kivul fogadasokat kotni az arfolyamra. Ha sokat nyertel nyilvan kitiltottak.

De annak semmi koze nem volt a valodi tozsdehez.

2015. márc. 2. 22:23
 15/28 anonim ***** válasza:
A tozsde azert tudod mi, nem?
2015. márc. 2. 22:28
 16/28 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, akkor tényleg félreértettem, azt hittem, hogy a fordítás, így fordítja a brókercéget, bukmékernek..

De köszönöm a felvilágosítást, csak én valamiért azt éreztem, hogy az ügyfelek a brókercégek 'ellenségei'. De akkor úgy látszik tévedtem :)

2015. márc. 3. 01:27
 17/28 anonim ***** válasza:

Úgy kell az egészet elképzelni,mintha lenne egy óriási kalap,amiben rengeteg pénz van.Vannak akik kivesznek belőle,vannak akik beledobálják a pénzt.Összességében a kalapban szaporodik a pénz,mert sokan hozzáértés nélkül vágnak bele a tőzsdézésbe,így ez egy természetes folyamat.

A haszon élvezői:a bankok, az ügyes kereskedők,és a brókercégek.

A pénz közvetítői a brókercégek,akik jutalékért továbbítják az ügyleteket.

Sok MM (market marker) brókercég is van,akik házon belül oldják meg a kereskedést,ők azok akik nem szeretik ha pluszos vagy.

2015. márc. 3. 08:22
 18/28 A kérdező kommentje:
felhívtam pár brókercéget, hogy megkérdezzem őket, és mindenhol azt mondták, hogy az ő érdekük a ügyfelek profitálása..Legutóbb egy kedves hölggyel beszéltem, ő olyanokat is mondott, hogy neki fáj a szíve, amikor valaki befizet és elkaszinózza a pénzt..:D istenem, egy élmény volt..Na de legalább a végére jártam, szóval kijelenthetem, hogy a brókercég nem az ellenségünk! :d
2015. márc. 3. 11:26
 19/28 anonim ***** válasza:

Az ügyfelek pénzéért valóban aggódó brókercéget NAGYON nehéz találnod. Inkább a következő a jellemző: figyelj!

Van 100 ügyfél. 50-et felhív a bróker, hogy vegyél MOLt, fel fog menni az ára! A másik 50-et felhívja, hogy adj el molt, esni fog! Mi lesz másnapra? 50 elégedett ügyfél!!! Ebből 25-öt felhív, hogy most egis-t kell venni! 25-öt meg hogy egist kell eladni! Mi lesz másnapra? 25 szuperelégedett ügyfél, aki megduplázza a nálad lévő pénzét, mert mindig tudod a tutit! És lesz 25, aki egyszer nyert, egyszer vesztett, még felhívhatod, hisz neked. Utána felhívod a őket, hogy vegyenek otpt, adjanak el otpt! A társaság fele már istenként tekint rád, és hitelt vesz fel a házára, hogy azt a pénzt is befektesse nálad! Szól a haverjainak is, hogy figyeljetek, itt a tuti, ezek mágusok, nézzétek mennyi pénzem lett!

Ja, az, aki bukott, az szemérmesen hallgat a saját hülyeségéről, nem dicsekszik vele, hogy xy brókercég rossz tanácsot adott neki, és bukott vele ennyit meg annyit. Inkább csendben lemond a tőzsdézésről.

Na hát így működik ez. Így lehet, hogy fingod sincs a dolgokról, de bróker lehetsz, és lesz egy adag ember, aki issza majd a pénzügyi tanácsaidat. Te meg röhögsz a markodba, és elteszed a jutalékokat...

NE! HIGGY! EL! SEMMIT! A! BRÓKEREKNEK! Inkább tanulj meg kereskedni, befektetni...

2015. márc. 3. 11:49
 20/28 anonim ***** válasza:

Arra azért ne számíts,hogy 10 nap alatt megduplázod a pénzed...

A legtöbb "újonc"szemében dollárjelek csillognak mint Dagobert bácsinak,aztán stop nélkül elkezdenek kereskedni,rövid idő alatt kicsúszik a lábuk alól a talaj,magyarul pofára esnek.

Havi 15-20% már korrekt teljesítmény,tőkeáttételes kereskedéssel meg lehet csinálni,de ehhez nagyon sok gyakorlás kell.

2015. márc. 3. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!