Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kitől 'nyerek' pénzt a tőzsdén?

Kitől 'nyerek' pénzt a tőzsdén?

Figyelt kérdés
Tegyük fel regisztrálok az OptionFairhez, 70.000 ft az alapösszeg. TEGYÜK FEL, értek a kereskedéshez és 10 nap múlva 150.000ezren áll a számlám.. Kitől nyertem el a pénzt? A brókercégtől? Csak, mert furcsa, hogy a brókercégek támogatják a sikeres kereskedést.. vagy a pénz a semmiből jön? Az egyértelmű, hogy az elbukott pénz az elvész valahol. De ha profitálok.. Kitől nyerek tulajdonképpen? Köszi a válaszokat!

2015. márc. 1. 13:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
leírtad a kulcsszót: "kereskedés" ... ha olcsóbban veszel és drágábban adsz el, akkor nyersz ... honnan nyersz? a vevőtől ... és ő nem feltétlenül veszít, mert akár még drágábban adhatja tovább, de ha nem, akkor neki bukta
2015. márc. 1. 13:17
 2/28 A kérdező kommentje:
Bináris Opciós kereskedésre gondoltam. Itt pl: Pl 1 USD = 119.532 JPY, én nyitok egy pozíciót arra, hogy a dollár gyengül (119.531 vagy kevesebb JPY-t kell majd fizetni érte) -> 1 perces pozicíó-> A jpy erősödik, már csak 119.531-et kell fizetnem egy dollárért. és én ezen kerestem X ezer összeget, ezt a pénzt kitől nyerném? A brókercégtől? Így értettem a kérdésem..
2015. márc. 1. 13:29
 3/28 anonim ***** válasza:

Mindig a veteli es eladasi ar kulonbozete a te nyereseged, a koltsegek levonasa utan.

Opcios kereskedelemnel ugyanaz, csak ott egy kicsit bonyolultabb a folyamat (kolcson veszed valakitol, azt eladod, ha lemegy az ara visszaveszed olcsobban, visszaadod a kolcsonzott cuccot, az arkulonbseg a tied).

2015. márc. 1. 13:52
 4/28 A kérdező kommentje:
nagyjából értem amit írtál, kicsit bonyolult, de értem. Így világos, hogy a brókercégek miért vonnak 20%~t a nyereségből, bukás esetén pedig a bukás a tiéd. Azt gondoltam a brókercégtől nyerünk, de így már világosabb. Köszi a választ. Mennek a zöldek :)
2015. márc. 1. 14:10
 5/28 anonim ***** válasza:

Az opciók árazása az egyik legbonyolultabb dolog, szóval ez nem a legjobb példa ennek a levezetésére.

A klasszikus tőzsde (részvénypiac) esetén elméleti szinten nem biztos, hogy bárki is veszít, lehet, hogy a cég növekedése fedezi a részvényárfolyam növekedését. Persze gyakorlatban nyilván összetettebb a dolog.

A származékos termékeknél és az OTC piacokon sokszor a brókercég áll a másik oldalon, és egy bizonyos szintig finanszírozzák a veszteségeket, de összességében nyilván nyernek rajta.

2015. márc. 1. 15:00
 6/28 anonim ***** válasza:
A brókerek nyernek rajtad. Érted? Ha pedig megpróbálsz kétségbeesetten kiutat keresni, esetleg kiszedni a pénzed, akkor jön a seggnyalás, manipuláció a részükről...
2015. márc. 2. 10:47
 7/28 A kérdező kommentje:

ha tegyük fel regisztrálok egy brókercéghez, befizetek..és kereskedek is..tulajdonképpen az ő ellenségük vagyok?..

Tegnap olvastam egy könyvben, hogy a brókercég nem szereti ha valaki sokat nyer, illetve hosszútávon profitál.

2015. márc. 2. 11:06
 8/28 anonim ***** válasza:
hát szerintem senki sem szereti ha "kiveszik a zsebéből a pénzt" :D ez olyan mint ha te lottót hírdetnél és valakinek telitalálata lenne, az megkopasztana téged ugye anyagilag.. és köteles lennél neki oda adni a nyereményét, mivel olyan szerencséje volt neked pedig szerencsétlenséged hogy megnyerte.. ugyan így képzeld el ezt a nem szeretik ha valaki hosszútávon sikeres dolgot is
2015. márc. 2. 15:03
 9/28 anonim ***** válasza:
70%

"ha tegyük fel regisztrálok egy brókercéghez, befizetek..és kereskedek is..tulajdonképpen az ő ellenségük vagyok?..

Tegnap olvastam egy könyvben, hogy a brókercég nem szereti ha valaki sokat nyer, illetve hosszútávon profitál."

Hulyeseg. A brokerceg abbol el hogy te jutalekot fizetsz a tanzakcioid utan. Minel tobbet kereskedsz, minel sikeresebb vagy, a brokerceg annal tobbet keres rajtad.

Neki az is mindegy ha buksz, o akkor is megkapja a tranzakciod utani jutalekot, legfeljebb az nem tart sokaig mert elfogy a penzed.

Szoval akkor miert is ne "szeretne" teged a brokerceg? ha azt hiszed ellene jatszol, akkor megsem erted hogyan mukodik a tozsde.

2015. márc. 2. 15:27
 10/28 anonim ***** válasza:
nemnemnem. A brókercég mindenképpen nyer, a nyerési esélyeket, szorzókat úgy állapítják meg, hogy egyensúlyban legyen a két oldalra fogadók aránya. Úgy, mint a sportfogadásnál... Itt a matematikája leírva (angolul): [link]
2015. márc. 2. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!