Kitől 'nyerek' pénzt a tőzsdén?
Mindig a veteli es eladasi ar kulonbozete a te nyereseged, a koltsegek levonasa utan.
Opcios kereskedelemnel ugyanaz, csak ott egy kicsit bonyolultabb a folyamat (kolcson veszed valakitol, azt eladod, ha lemegy az ara visszaveszed olcsobban, visszaadod a kolcsonzott cuccot, az arkulonbseg a tied).
Az opciók árazása az egyik legbonyolultabb dolog, szóval ez nem a legjobb példa ennek a levezetésére.
A klasszikus tőzsde (részvénypiac) esetén elméleti szinten nem biztos, hogy bárki is veszít, lehet, hogy a cég növekedése fedezi a részvényárfolyam növekedését. Persze gyakorlatban nyilván összetettebb a dolog.
A származékos termékeknél és az OTC piacokon sokszor a brókercég áll a másik oldalon, és egy bizonyos szintig finanszírozzák a veszteségeket, de összességében nyilván nyernek rajta.
ha tegyük fel regisztrálok egy brókercéghez, befizetek..és kereskedek is..tulajdonképpen az ő ellenségük vagyok?..
Tegnap olvastam egy könyvben, hogy a brókercég nem szereti ha valaki sokat nyer, illetve hosszútávon profitál.
"ha tegyük fel regisztrálok egy brókercéghez, befizetek..és kereskedek is..tulajdonképpen az ő ellenségük vagyok?..
Tegnap olvastam egy könyvben, hogy a brókercég nem szereti ha valaki sokat nyer, illetve hosszútávon profitál."
Hulyeseg. A brokerceg abbol el hogy te jutalekot fizetsz a tanzakcioid utan. Minel tobbet kereskedsz, minel sikeresebb vagy, a brokerceg annal tobbet keres rajtad.
Neki az is mindegy ha buksz, o akkor is megkapja a tranzakciod utani jutalekot, legfeljebb az nem tart sokaig mert elfogy a penzed.
Szoval akkor miert is ne "szeretne" teged a brokerceg? ha azt hiszed ellene jatszol, akkor megsem erted hogyan mukodik a tozsde.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!