Mennyi ideig tart az átfutási időszak, míg a NAV végrehajtói kipakolják a lakást?
Most próbáltam végigolvasni, amiket írtál kérdező itt kommentekbe.
Egyébként amíg nincs végrehajtási státuszba, addig felesleges is lenne ezen agyalni. De mindenképp a részletfizetésre kellene próbálkoznotok a jövedelmetek alapján.
Alapból ott lett ellőve az egész, hogy nem tájékoztattak titeket rendesen, az illeték kiszabásának módjáról. Emellett, ha örököltetek, akkor hagyatéki leltárban kéne lennie az ingatlan becsült értékének, amit meg a közjegyzőnek fel kellett olvasnia hagyatéki tárgyaláson., amit aláírtatok.
Azt nemigazán értem, hogy amikor eladtátok, akkor egy részét, vagy az egészet visszaforgattátok ingatlanba , az elvileg adómentes is lenne, de a többi után ugye alapból SZJA fizetés van. Nem lehet hogy a kettő együtt lett annyi, amennyi?
Belvárosi lakást egyébként nem túl nehéz manapság eladni. Jól pörög az ingatlanpiac ezen a területen.
"Ha eladjuk a telket mi marad nekünk.Semmit nem nyerünk az eladott lakásból szuper."
Ha a Telket eladnátok semmi nem maradna a kezetekben? Akkor 500 ezer körül lehetne eladni a telket, amit vettetek a lakás vételárából ezek szerint?
Ennyiért én is megvettem volna tőletek azt a belvárosi lakást. (5-600.000 Ft-ért) Ha viszont többért adtátok el, akkor meg ott van a kutya elásva.
"Ja bocsesz de mi több évig pereskedtünk a lakásért,s a jogosulatlan aki rátette a kezét az több évig használta s a közös költséget is abból fizettük amit kaptunk a lakásért."
Ezt eddig nem mondtad. Aki jogosulatlanul használta a lakást, annak a fogyasztását és a közös költségét is ti fizettétek ki a vételárból?
Ez is akkor van akkora összeg, mint a kiszabott illeték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!