Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi ideig tart az átfutási...

Mennyi ideig tart az átfutási időszak, míg a NAV végrehajtói kipakolják a lakást?

Figyelt kérdés
Örököltünk egy lakást,eladtuk,de undoritóan magas örökösödési illetéket állapitottak meg.Nem tudjuk kifizetni,a részleteket is ha ki tudjuk nehezen mert kell a rezsire a kajára a bérletre a pénz.Egy 20 ezret azért már befizettünk hogy lássák a hajlandóságot.De mennyi az átfutási idő mig a Nav végrehajtói kijönnek s visznek dolgokat.Csak butorokat visznek,meg tvt ilyesmit.Az sem fedezi az illeték árát akkor mi a helyzet?Mert a lakás nincs a nevünkön azt nem vihetik olyankor mi a helyzet??

2015. febr. 17. 16:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Akkor ne adjátok el a telket, de ha nem tudjátok kifizetni az illetéket, nem fognak túl sokat szrozni, az jobb lesz nektek, ha jóval áron alul elárverezik a házat? Az értéket azért kérdeztem, mert költségvetési család néven fut egy bűncselekmény és mostanában előszeretettel megteszik a feljelentést.
2015. febr. 17. 20:17
 22/36 A kérdező kommentje:
Irtam hogy nem árverezik el a házunkat mivel nem az én nevemen van.
2015. febr. 17. 20:31
 23/36 anonim ***** válasza:
53%
15 és 18-as hozzászólásban minden benne van, ami hiba volt többszörösen(ügyvéd, illeték, telekvásárlás, stb) és amit már korábban meg kellett volna tenni, meg ami várható. 500.000 Ft alatt is van végrehajtás, én pl. 40.000 Ft-ért indítottam nem túl régen egyet,sikeresen hajtják is, be igaz a költsége, többe volt, majdnem mint az eredeti tartozás, de hát annyival többet is fizetnek vissza. A másik meg havi pár ezer forintos közös költségből lett pár év alatt 1,2 millió. A költségeket meg kell előlegezni, és nem olcsóság egy földhivatali bejegyzés, és egyéb tiltások kihelyezése, végrehajtói díj, illetékek, stb., de mindegy, mert úgyis ráterhelik az adósra, aki így fizethet még cca. 15 évig, jövedelmének a felével, vagy bukja az ingatlanát. Utóbbit csak azért írom, hogy havi 20 ezerrel vonják tőle, ami jóeséllyel cseng össze az általatok fizetett hajlandósággal,az eredetileg kevesebb tőke tartozásra, mint ami jelenleg a Tietek.
2015. febr. 17. 20:46
 24/36 A kérdező kommentje:
Ja vártunk volna arra hogy ugyan már mennyi lesz az nyamvadt illeték hogy befizethessük s igy semmit ne nyerjünk szinte a lakáseladásból.Az illetéket a kedves nav hozta ki hogy ennyi mivel felertékelték a lakást azt amit mi jóval áron alul adtunk el.mert ez igy igazságos ugyebàr.Kisemmizni az embert nehogymàr tudjon örülni egy nyamvadt teleknek.Inkább ne nyerjen semmit egy lakáseladásból.Te végrehajtó vagy mi a fene vagy?
2015. febr. 17. 21:10
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Most próbáltam végigolvasni, amiket írtál kérdező itt kommentekbe.

Egyébként amíg nincs végrehajtási státuszba, addig felesleges is lenne ezen agyalni. De mindenképp a részletfizetésre kellene próbálkoznotok a jövedelmetek alapján.

Alapból ott lett ellőve az egész, hogy nem tájékoztattak titeket rendesen, az illeték kiszabásának módjáról. Emellett, ha örököltetek, akkor hagyatéki leltárban kéne lennie az ingatlan becsült értékének, amit meg a közjegyzőnek fel kellett olvasnia hagyatéki tárgyaláson., amit aláírtatok.

Azt nemigazán értem, hogy amikor eladtátok, akkor egy részét, vagy az egészet visszaforgattátok ingatlanba , az elvileg adómentes is lenne, de a többi után ugye alapból SZJA fizetés van. Nem lehet hogy a kettő együtt lett annyi, amennyi?

Belvárosi lakást egyébként nem túl nehéz manapság eladni. Jól pörög az ingatlanpiac ezen a területen.

"Ha eladjuk a telket mi marad nekünk.Semmit nem nyerünk az eladott lakásból szuper."

Ha a Telket eladnátok semmi nem maradna a kezetekben? Akkor 500 ezer körül lehetne eladni a telket, amit vettetek a lakás vételárából ezek szerint?

Ennyiért én is megvettem volna tőletek azt a belvárosi lakást. (5-600.000 Ft-ért) Ha viszont többért adtátok el, akkor meg ott van a kutya elásva.

2015. febr. 17. 21:13
 26/36 A kérdező kommentje:
Ja bocsesz de mi több évig pereskedtünk a lakásért,s a jogosulatlan aki rátette a kezét az több évig használta s a közös költséget is abból fizettük amit kaptunk a lakásért.mint irtam volt hogy mi nem keresünk több százezret mint te,hanem 90 ből ugrálj te is ha tudsz.VAn fizetési hajlandóság csak élni is kell valamiből képzeld .én nem vagyok se eltartott se olyan akihez döl a pénz.elöbb kellett volna??????részketekben fogom fizetni ,ugyis fogyozom a 47 kgommal.enni ugysem eszem,mert az ilyenek mint ti megmondták hogy dagi vagyok.
2015. febr. 17. 21:15
 27/36 anonim ***** válasza:
Nem vagyok végrehajtó, de nekem is van több adósom, akiknek a gyakorlati példáján keresztül látom ezeket a folyamatokat. Ha tartoznak valakinek és nem fizetnek, az akinek tartoznak élhet a jog adta eszközökkel. Ugyanúgy Te is, mint bárki más, még akár a NAV is. Nem egy nagy hűhó, de nyilván elejét lehet ezeknek venni, ha egyezkedik az ember pl. részletfizetésben, stb. ahogy most ti is tettétek.
2015. febr. 17. 21:19
 28/36 A kérdező kommentje:
Igen várjuk a választ,hogy elengedtek-e belőle valamennyit vagy adnak-e részletfizetést.Főleg a bátyám intézte ezt,én nem értek ezekhez nagyon,ő idősebb jóval.De itt van fizetési hajlandóság.
2015. febr. 17. 21:21
 29/36 anonim ***** válasza:

"Ja bocsesz de mi több évig pereskedtünk a lakásért,s a jogosulatlan aki rátette a kezét az több évig használta s a közös költséget is abból fizettük amit kaptunk a lakásért."

Ezt eddig nem mondtad. Aki jogosulatlanul használta a lakást, annak a fogyasztását és a közös költségét is ti fizettétek ki a vételárból?

Ez is akkor van akkora összeg, mint a kiszabott illeték?

2015. febr. 17. 21:33
 30/36 A kérdező kommentje:
.500ezer az illeték,és a közös költség 1 millió valamennyi volt,ami abból jött össze,hogy az illető évekig jogosulatlanul hazsnálta a lakást, s nem fizette a közös költséget.
2015. febr. 17. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!