Azt hallottam, hogy a munkanélküli időszak alatt ki kell fizetni a tb-t különben még büntetést is elszámolnak. Sajnos én nem fizettem ezt ki. Hogyan tudnám pótolni ezt, vagy bejelenteni hogy nem fizettem a tb járulékot?
Figyelt kérdés
2014. dec. 28. 15:52
1/2 A kérdező kommentje:
azt szeretném még kérdezni, hogy csak az elmaradt hónapok után kell kifizetni a járulékot, vagy ilyenkor az egész évit ki kell fizetni 2014-re? lehet ez hülye kérdés, de nem tudok semmit.
2014. dec. 28. 16:03
2/2 anonim válasza:
Ha nem kapsz pénzbeli ellátást a munkaügyitől, akkor kell fizetned, vagy más módon rendezned a TBd.
Arra az időszakra kell fizetni, amikor nem voltál jogosult az eü. ellátásokra (nem volt TBd)
Írd meg, hogy milyen jogon és meddig volt TBd, és meg tudjuk mondani, hogy mikortól kell(ett volna) fizetned.
A fizetéshez be kell jelentkezned a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre a 14T1011-es nyomtatványon: [link]
Ki tudod számolni, hogy mennyit kell befizetned (mindig a következő hónap 12-ig kell fizetni) és átutalod, vagy csekken befizeted az összeget.
A járási hivatalnál kérelmezheted, hogy rászorultsági alapon rendezzék a TBd (a szociális törvényben megtalálod a feltételeit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!