Mennyi ideig tart az átfutási időszak, míg a NAV végrehajtói kipakolják a lakást?
Elég fura stílusban írsz, kérdező. Én kívülállóként olvastam eddig, de a válaszadók nem voltak bunkók.
Te viszont nagyon felkaptad a vizet, és ok nélkül, sőt ez az állandó "képzeld el..." és hasonlók... hány éves vagy, 12?
Nos, az undorítóan magas az jó eséllyel törvényes. Akkor szoktak ilyet csinálni, ha felmerül, hogy valaki félre akarja vezetni az államot, azaz mondjuk egy jó környéken lévő, nagy családi házat, ami ránézésre is ér vagy 40 milliót, elad papíron 10-15 millióért. Ez nem túl hihető, valószínű a ti esetetekben is ez történt, nem hitték el, hogy olyan kevésért adtátok el. Ehhez joguk van, mert sokan pont így próbálják kijátszani az adóhatóságot, a különbözetet meg máshogy rendezik egymás között.
"a lakáspiac haldoklik" > még mindig divat ezt ismételgetni, meg mindent a válságra fogni, de NEM, a lakáspiac nem haldoklik, sőt igencsak erősödik az elmúlt pár évben, ha érdekel a téma, elég sok cikket és elemzést találsz róla a neten.
Én elhiszem azt is, hogy 90 ezerből nem lehet ugrálni, mert én hiába keresek többet, így se telik mindenre. DE! amikor eladtátok a lakást, és vettetek egy telket, az pont annyi volt? Egy lakás, még ha áron alul is adod, többszöröse egy üres teleknek. Na jó, attól függ, hol van. De tényleg nem maradt egy kanyi fillér sem? Vagy csak egyszerűen elköltöttétek.
De a lényeg: ez a hivatalos "maradhat egy ágy, egy asztal, egy váltás ruha" megoldás nem jellemző a végrehajtónál, mert ha elviszi a ruháidat, a használt tévédet, a régi bútorokat, sehol sincs hisz nem tudja őket eladni, senkinek sem fognak kelleni, és pár ezer ft-ot hjthat be vele, de neki sokkal több a költsége ezen. Elszállítás, árverés meghirdetése, stb.
Sajnos már késő, de azért tájékoztatlak, hogy a lehető legrosszabb döntés volt megvárni a végrehajtást. Saját pldám írom le: én is eljutottam a végrehajtási fázisba, és nekem majdnem a házam árverezték el. Az utolsó pillanatban úsztam meg, de nem ez a lényeg. Hanem hogy a végrehajtó költsége 600000 ft, nem viccelek, a végén ennyivel többet kell majd fizetnem, mert nem léptem időben. Nyilván nem ennyi volt a valós költsége, mert küldött pár levelet, nekem, a földhivatalnak, a bíróságnak, és kb. ennyi, de a törvény lehetőséget ad neki, hogy százezrekkel húzza le az adósokat, és hülye lenne nem kihasználni. Nem szokta érdekelni őket a te (én, bárki) anyagi helyzeted, nehéz életed, ha kell, 20 évig fogja tiltani a fizetésed.
Zagyva az egész, amit írsz. Mennyiért adtátok el a lakást? Mennyi a NAV által meghatározott becsült érték, ami alapján az illetéket számolták? Hol volt az ügyvéd, ami ingatlan AV-nél ugye kötelező? Ő miért nem mondta, hogy a piaci ártól való lényeges eltérés esetén a NAV nem a szerződésben foglalt összeg alapján fogja előírni az illetéket?
Ha minden kötél szakad, miért nem adjátok el a megvett telket és fizetitek ki az illetéket?
Az nem igaz, hogy 500 ezer alatt nem vezetnek végrehajtást.
Egyébiránt az utolsó válaszoló leírta a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!