Miért drágábbak gyakran a magyar élelmiszerek mint a külföldről behozottak?
Figyelt kérdés
Gyakran tapasztalom, hogy a "magyar termék" feliratú élelmiszerek jóval drágábbak mint a külföldről behozott áruk. A hazai termék ára nemritkán duplája a külföldinek.2015. febr. 16. 14:00
1/1 TamásTóth válasza:
A külföldi termelő például nagyobb mennyiségben gyárt, ezért olcsobban tudja adni, vagy jobb technologiát alkalmaz ezért olcsobban tudja adni.
A méretgazdaságosság az egyik legfontosabb oka annak, hogy valamit sokkal olcsobban lehet termelni, mivel ekkor a fix költségek (amik akkor is felmerülnek ha kevesebbet gyártasz/termelsz) jobban szétoszlanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!