Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ma lekéstem a szerződéses...

Ma lekéstem a szerződéses buszomat, értesítettem a főnököm, de ő ezért ki akar rúgni (részletek lent, próbaidőn vagyok)?

Figyelt kérdés

Egy hete dolgozom a cégnél,próbaidős vagyok három hónapig,és nagyon szeretem ezt a munkahelyet.

Ma hajnalban ahogy mentem volna a buszhoz, sajnos történt egy kis incidens, rossz emberekkel futottam össze, konkrétan menekülnöm kellett, egyértelműen hazafele vettem az irányt borzasztó nagy kerülőkkel, a buszhoz már képtelenség lett volna kiérnem.

Hazaérve vártam három-négy órát vasárnap révén, majd megnéztem a szerződésem, és megpróbáltam elérni a kapcsolattartóim, összesen két embert.

Az utóbbit sikerült csak, aki közölte velem, hogy hát ő a főnököm, és hiába hívom a másikat, ő bizony nem fogja felvenni mert vasárnap van.

Továbbá közölte, hogy a legelső nap világosan elmondta mindannyiunknak, hogy amint elosztanak minket a gyár területein belül, jegyezzük fel a feletteseink (műszakvezető) nevét és telefonszámát, ilyen esetekre is akár.

Nos én ezt elfelejtettem megtenni, viszont értesítettem a főnököm.

És azt mondta, hogy így nincs miről beszélnünk, és hogy itt be is fejeztük.

Magyarul kirúgott burkoltan. Megteheti ezt?

2015. febr. 8. 18:35
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Egyébként nagyon lekezelő és nagyképű volt, de nem fogom én ezt annyiban hagyni. Ez az egy ilyen esetem volt, egyébként a munkámat precízen és gondosan, sőt mi több örömmel, lelkesen végzem el!

Találtam egy ilyet: [link]

Amiben azt írják, a közös megegyezéses felmondást nem szabad aláírni, mert az valójában csak egyoldalú a főnök részéről.

Viszont, mivel én próbaidőn vagyok, nekem nem muszáj ezt aláírnom igaz? Szóval azonnali hatályút ha kiállít, akkor alá se kell írnom és ki is rúghat??

Nagyon igazságtalan ez a helyzet egyébként. Én tényleg értesítettem őt, még ha nem is őt kellett volna, de legalább szóltam valakinek.

2015. febr. 8. 18:38
 2/13 anonim ***** válasza:
77%

próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghat - amit linkeltél, az esetedben irreleváns

sőt, ha nem lennél próbaidőn, akkor is kirúghatna azonnalival, mivel nem mentél be dolgozni

2015. febr. 8. 18:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Az lehet, hogy indoklás nélkül kirúghat, viszont az én aláírásom nélkül ezt nem teheti meg.

Így van, nem mentem be dolgozni, de nem munkakerülés céljából, és értesítettem is erről - a főnököm.

2015. febr. 8. 18:51
 4/13 A kérdező kommentje:
A szerződésben pedig az áll, hogy van lehetőség igazoltan távol maradni, amennyiben értesíted a feletteseid!
2015. febr. 8. 18:52
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
de kirúghat a te aláírásod nélkül is
2015. febr. 8. 18:52
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Próbaidő alatt bármikor kirakhat indoklás nélkül akár másnaptól is. A próbaidő direkt erre van. Ugyanígy te is bármikor közölheted, hogy már másnap ne számítsanak rád. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ezért kirúgna. Vagy egyszerűen bal lábbal kelt fel, azért reagált így, és holnapra lenyugszik, vagy amúgy sem akartak megtartani, és ez most kapóra jött neki. De az egészen biztos, hogy ha nem kellesz nekik tovább, akkor nem azért, mert egyszer lekésted a buszt. Nincs az a gyár, ahonnan ilyenért kitesznek, ha egyébként meg vannak elégedve a munkáddal.
2015. febr. 8. 19:09
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
Az igazolt távolmaradásról előre kell értesíteni a főnököt, nem utólag. :)
2015. febr. 8. 19:10
 8/13 A kérdező kommentje:

Akkor ez nem igazolt távolmaradás, megfelel így neked?

lekéstem a buszt! Szóltam! Nem tudom mi nem világos neked? Nem szabadnapot vettem ki így, mert való igaz azt előtte pár nappal közölném, hanem tényleg lekéstem azt a retkes buszt, és értesítettem a főnököt róla, mert muszáj, hogy ne könyveljék el igazolatlan mulasztásként, ami miatt már tényleg kirúghatnak!

2015. febr. 8. 19:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszod hasznos részét, de ezt az embert "ismerve" ő nem az a viccelődős típus.
2015. febr. 8. 19:34
 10/13 A kérdező kommentje:
És szeretném ha tisztában lennék a jogaimmal, már ha vannak egyáltalán ilyen esetben. A munkámmal egyébként nem volt probléma, dícsértek is, sőt, őt még nem is láttam a gyár területén szóval nem tudom mit tudhat ő rólam. De nagyon rosszul ítél meg.
2015. febr. 8. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!