3 szobás lakás, amit bérlünk. Én vagyok a bérlő, de a tulaj nem lakik itt. Kiadtuk a szobát. Megbeszéltünk mindent a gyerekkel, beköltözött. Nem írtunk szerződést, megbeszéltük, hogy a hónap végén fizet mindent mert most nem tud. Eltűnt. Mi legyen?
Figyelt kérdés
Szó nélkül eltűnt. Előtte említettem neki, hogy beszéljen a főnökével, hogy 6.ára legyen meg a pénz vagy kifogjuk költöztetni. Semmi papírt nem írtunk, se pénzt nem kértünk előre.2015. febr. 6. 13:12
11/11 anonim válasza:
"Milyen hátrányom származhat ebből, hogy tulajdonosi jogokat gyakorolok? Semmi szerződés minden nélkül. Hiába követelőzök még én járhatok pórul?"
Úgy bizony!
Ha a tulaj nem hatalmazott fel a szerződésetekben téged arra, hogy kiadhasd a szobáját, azonnali hatállyal kidobhat, ha a tudomására jut. Ez az egyik... A másik, hogy igen, hiába követelőzöl, nincs jogalapod (szerződésed) a követelésre... így ez a egy jó kis tanulópénz volt... és még örülhetsz, ha nem te iszod meg a levét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!