Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kirúgtak, most mit tegyek?

Kirúgtak, most mit tegyek?

Figyelt kérdés

2014 február 17-én kezdtem el dolgozni egy Kft.-nél.Környezetvédelmis és admin pozícióban.

Szombaton szóban felmondott nekem a munkáltatói jogkörrel nem rendelkező felettesem.

Azt mondta,hogy hétfőn (jan.12.)menjek be,kifizet,aztán mehetek isten hírével.

De szeretném,ha úgy csinálnák,hogy január 20-ig ott vagy,legalább papíron és a 30 napos felmondási idővel meglenne az egy év munkaviszonyom és kapnék munkanélkülit...Vagy menjek el táppénzre?Szerintetek közös megegyezéssel vagy munkáltatói rendes felmondással szüntessék meg?

holnap kell bemennem, de nem tudom,hogy méltányosságból ráírják-e a papíromra,hogy febr.20-ig volt a munkaviszonyom és nem tudom,hogy kifizetik-e a felmondási időt?Aki jártas benne segítene,hogy mitévő legyek?

2015. jan. 11. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mélyen nem vagyok jártas, de már mondtam én is fel :) A szerződésben mi áll? Mert amennyire tudom, határozatlan idejű munkaszerződésnél 30 napos felmondási idő van mindkét fél részéről, kivéve ha a szerződésben ezzel eltérőt írtok le...
2015. jan. 11. 20:46
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Engem már csomószor kirúgtak, olyankor mindig elhúztam táppénzre, és megfenyegettem őket, hogy találkozunk a bíróságon, ha nem fizetik ki ami jár nekem, pl. a szabikra járó pénzt. Anyám csuklott sokat biztos, de mindig kifizették, ami járt.
2015. jan. 11. 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem mondtak fel írásban és nem írtál alá semmit, így hivatalosan még ott dolgozol.

Hogy mit csinálsz ezzel az információval azt te tudod. Ha fontos, hogy még pár hetet húzd akkor a táppénz egy jó megoldás lehet.

2015. jan. 11. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Határozatlan idejű munkaszerződésem van és beleírták a 30 napos felmondási időt hálisten.

Úgyhogy holnaptól táppénz, és mire visszatérek,a a 30 napossal együtt meglesz az egy évem és a munkanélkülit is megkapom.

2015. jan. 11. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Most már nincs védettség. A táppénz ideje alatt is felmondhatnak.
2015. jan. 11. 21:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam,hogy táppénz alatt is kirúghatnak...
2015. jan. 11. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Már egy jó ideje nem vagy védett táppénz alatt. De mivel van 30 nap felmondási időd - ha csak nem rendkívüli felmondással mondanak fel (amihez azért indok is kell) akkor 30 nap felmondási időt letöltheted, így meg lesz a 365 nap munkaviszonyod.
2015. jan. 11. 21:46
 8/8 anonim válasza:

Táppénz alatt is közölhetik a felmondást (kizárólag írásban, szóval még fel sem mondtak neked!), de a felmondási idő csak a táppénz lejárta után kezdődik. Így ha elmész táppénzre egy hétre, utána még lesz harminc nap felmondási időt, így ki tudod bekkelni azt a pár napot, hogy meglegyen a 365 nap.

Kivéve persze, ha azonnali hatállyal felmondással szüntetik meg a munkaviszonyodat, de azt meg kell indokolniuk.

2015. jan. 11. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!