Az adóhatóság mit tehet ha nincs semmi a nevemen, és a szüleimnél lakom?
Bejelentett munkahelyem sincs,hogy a fizetést tiltogathassák.
Ebben az esetben ugye nem jöhetnek be és/vagy vihetnek el semmit,ugye? Az szinte kizárt h mindenről számla legyen a házban ami igazolja h nem az én nevemen van,ezt nem is várhatja senki...
Vagy jobb lenne ha a szüleim kijelentenének,és a helyi vöröskereszt lenne az állandó lakcímem mint hajléktalannak? Ha az ideiglenes lakcím ez marad az már tényleg nem adhat alapot lefoglalásra,igaz?
Nem véletlen kérdeztem rá arra is,hogyha kijelentenek otthonról,és elméletileg hajléktalan leszek az akkor ezek szerint megoldja a gondokat?
Egyébként meg egyáltalán nem vagyok szarban xD Csak azt olvastam ha nem az 1. hanem már 2. félév után hagyod ott az egyetemet fizetned kell,és aki nem fizet annak továbbadják az ügyét a navhoz de még egy darab papír sem jött senkitől meg semmi,remélem már rég külföldön leszek mire lesz ebből bármi HA lesz egyáltalán valami...
A behajtási jogsegély alapján a NAV bíróság és pereskedés nélkül behajtathatja rajtad a külföldi adóhatósággal az itthoni adó/járulék tartozásodat.
Természetesen az emiatt fellépő többletköltségek érvényesítésével (mindkét ország részéről)
A tartozás 5 év után évül el, ha addig nem lépnek semmit az ügyben. Ha viszont csak 1 levelet is küldenek, újból indul az 5 év. Még az sem kell, hogy átvedd a levelet, bizonyos idő után az át nem vett leveleknél életbe lép a kézbesítési vélelem.
Ideiglenes lakcím már évek óta nem létezik, tartózkodási hely van. De azt csak állandó lakcím megléte esetén létesíthetsz: ha nincs állandód, nincs ideiglenesed (tartózkodási helyed) sem.
Sokan félreértelmezik a "vélelmezhető" szó jelentését.
Attól, hogy valamiről nincs számla, még önmagában nem eredményezi azt a vélelmet, hogy au ingóság az adós tulajdona. Egy ellentétel nyilatkozat viszont máris megdöbti a vélelmet. Ha ennek ellenére mégis foglalna a végrehajtó, akkor igénypert lehet indítani, a bíróságon pedig már akár tanúkkal is lehet bizonyítani.
Ágyat pedig semmiképpen nem foglalhatják, legalábbis a háztartásban élők számáig.
Olyan nincsen h vkinek nincs lakcíme.
A hajléktalanoknak is van...a vöröskereszt.
Egyik ismerősöm elköltözött a szüleitől,albérletről albérletre élt,közben a szülei csak úgy szó nélkül kijelentették maguktól(nem voltak beszélőviszonyban) nem is tudott róla...
Egy rokona megengedte h tartózkodásinak az ő lakását adja meg.
Ha ezt a procedúrát megejtenénk az megoldás? tartózkodási címről nem foglalhatók le dolgok?
Mellesleg volt valaha valaki akiről ismert h külföldön behajtották rajta a dolgokat? +itt nem többmilliós,hanem párszázezres dologról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!