Csapszika kérdése:
Nagyobb összegű segítség az Adóhatósággal történő esetleges fennakadás elkerülésével. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Külföldön dolgozom egy ideje,és most szeretnék a szüleimnek segíteni anyagilag,mert egy kicsit el vagyunk csúszva.Ezek privát és banki tartozások.A kérdésem pedig az lenne,hogy ha hazaviszek egy X összeget,majd pl. Anyám a bankban lerakja a sarát egy összegben az asztalra,akkor a mélyen tisztelt Adóhatóság utána fog\tud járni,hogy honnan van a pénz.Azért aggaszt a kérdés,mert sajnos százezres nagyságrendről van szó.Hála Istennek rendszeresen haza tudok járni,így a banki utalás kilőve,mivel ott nyílván szembetűnőbb lenne a történet,ráadásul buknék is rajta.Szóval jogos-e az aggodalmam,vagy csak én reagálom túl a dolgokat,és már nem az ilyenekkel foglalkoznak,hanem a féjszbúkon AMG-s Mercikkel pózoló,fukszos munkanélküliekkel. :)Ja,és bocsánat ha ez a kérdés már szerepelt,sajnos nincs időm bújni a netet.A válaszokat előre is köszönöm!2013. szept. 18. 19:27
1/4 anonim válasza:
2013től egyen ági rokonok közti banki átutalásos pénzadományozás illeték és adómentes és bejelentés mentes
ha kp-s, akkor be kell jelentened
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ,így megnyugodtam.Még eldöntöm melyik lesz! :) köszönöm mégegyszer
2013. szept. 18. 19:44
3/4 anonim válasza:
De attol hogy ado es tehermentes attol meg neked igazolnod kell tudni ha arra kerul a sor, hogy honnan is van a penz es hol adoztal utanna. Ezen azert elne csussz!!
4/4 A kérdező kommentje:
Igen,most néztem meg a bérjegyzékeket,meg van mind.
2013. szept. 18. 22:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!