Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az adóhatóság mit tehet ha...

Az adóhatóság mit tehet ha nincs semmi a nevemen, és a szüleimnél lakom?

Figyelt kérdés

Bejelentett munkahelyem sincs,hogy a fizetést tiltogathassák.

Ebben az esetben ugye nem jöhetnek be és/vagy vihetnek el semmit,ugye? Az szinte kizárt h mindenről számla legyen a házban ami igazolja h nem az én nevemen van,ezt nem is várhatja senki...

Vagy jobb lenne ha a szüleim kijelentenének,és a helyi vöröskereszt lenne az állandó lakcímem mint hajléktalannak? Ha az ideiglenes lakcím ez marad az már tényleg nem adhat alapot lefoglalásra,igaz?

2015. jan. 8. 05:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
12%
Nyugi, amint lesz fizetésed a harmadát majd fogják vonni .
2015. jan. 8. 07:08
 2/16 anonim ***** válasza:
22%

"Az szinte kizárt h mindenről számla legyen a házban ami igazolja h nem az én nevemen van,ezt nem is várhatja senki..."

De igen. Amiről nem tudod bizonyítani, hogy nem a tiéd, az a tiéd, ott ahol laksz. Szóval vihetik.

2015. jan. 8. 07:12
 3/16 anonim ***** válasza:
39%
Azért ez nem teljesen így van.
2015. jan. 8. 20:06
 4/16 A kérdező kommentje:

1. Nem véletlen említettem h nincs munkahelyem,mert nem kérek a fizetéstiltogatós válaszokból.Egyébként nem is tervezem h m.o.-n legyen jövedelmem.

A ház nem az én nevemen van.Nekem elég abszurd feltételezés hogy egy nagy családi házból ahol 4en laknak és ami a kenyérkereső családfő nevén van elvinnének bármit a LÁNYA-tehát nem az ő-tartozására hivatkozva,akinek eddigi életében 2 hét munkaviszonya volt 16 évesen és keresett 30e ft-ot.

Ha meg mégis,akk még azt is számonkérik majd rajtam h honnan volt ennyi lefoglalható ingóságom eddigi életem kemény 30ezer forintnyi jövedelmével?! Csak mert úgy tudom h akik többet költenek mint keresnek azoknál szoktak érdeklődni erről...saját maguknak ne mondjanak ellent...=D

2015. jan. 9. 03:09
 5/16 anonim válasza:
0%
Én most leszek olyan naiv hogy megkérdezem: honnan tudják ők, hogy én mennyit költök?
2015. febr. 25. 16:11
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
Megbecsülik.
2015. febr. 25. 17:14
 7/16 A kérdező kommentje:

Ha minimálbéren vagy de közben egy palotában élsz,plazmatv,vízágy,többmilliós konyhabútor,medence stb stb ott valami azért már tuti nekik is gyanús...

Engem csak az érdekelne mennyire kettős ez a mérce? Mert ahogy fent leírtam hivatalosan nekem egész életemben nem volt több jövedelmem 30e ft-nál. Egyes válaszolók szerint viszont bejönnek majd a házba-ahova csak be vagyok jelentve,más közöm nincs hozzá- és random lefoglalnak majd 300e ft értékű holmit azzal a felkiáltással hogy az az én tulajdonom mert itt lakom.

Még ha lett volna bármi könyvelt jövedelmem úgy se hiszem hogy ez így működne...

De h nem volt pláne képtelenség, hacsak nem vádolnak be mindjárt adócsalással,fekete munkával is mellé(ami megjegyzem olyan alaptalan lenne mintha lefoglalnák apám láncfűrészét amit fel se bírok emelni azzal a felkiáltással h 'nem bizonyítható h ez nem a kishölgyé,ha nincs meg a 10 évvel ezelőtti számla róla már visszük is')

2015. márc. 2. 05:11
 8/16 anonim ***** válasza:
34%

2-es vagyok. Pontozzatok csak le nyomorékok. Akkor is igazam van, így szól a törvény:

[link]

Lefoglalható ingóságok

86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.

(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.

(3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.

87. § (1) Több ingóság esetén a lefoglalásuk sorrendjét a végrehajtó állapítja meg.

(2) A végrehajtó a foglalást addig folytatja, amíg a követelés - járulékaival együtt, ideértve az eljárás befejezéséig előreláthatóan felmerülő végrehajtási költséget - nincs teljesen fedezve. Figyelembe kell venni, hogy az adós házastársának vagyonközösségi igénye és más bejelentett igény esetén is fedezve legyen a követelés.

2015. márc. 2. 06:59
 9/16 A kérdező kommentje:

Ezzel most így szerintem nem sokra megyünk...a lényeg,hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban?

Mert a törvény alapján ők majd valószínűsíthetik h hobbifavágó vagyok és viszik a láncfűrészt.

Vagy a törvény alapján ha a kishugom teleragacsozza a házat a saját nevével ellátott cetlikkel mert olyat játszik h 'stipistopi enyém!' akkor mindenen ott az egyértelmű jel h kié, tehát nem vihetnek semmit.

2015. márc. 4. 01:04
 10/16 anonim ***** válasza:
44%

"Mert a törvény alapján ők majd valószínűsíthetik h hobbifavágó vagyok és viszik a láncfűrészt."

Nem kell valószínűsíteni, hogy hobbifavágó vagy. Ha a veled egy háztartásban élő nem favágó (hivatalosan bejelentve), vagy nincs a fűrészről névre szóló számlája, akkor vihetik a fűrészt.

"Vagy a törvény alapján ha a kishugom teleragacsozza a házat a saját nevével ellátott cetlikkel mert olyat játszik h 'stipistopi enyém!' akkor mindenen ott az egyértelmű jel h kié, tehát nem vihetnek semmit."

Remélem, ezt csak viccként írtad.

Az egyértelműsítés az, hogy nyilván valóan nem viszik el a húgod 360 pár női cipőjét, vagy 520 tangabugyiját, ha te férfi vagy (habár a mai világban akár te is hordhatnád....)

De hiába ragasztgatja a kis cetlijeit a Tvre, mikróra, tabletre, ha nincs róluk névre szóló számla, vihetik.

A helyedben pedig visszavennék egy kicsit a stílusomból, ha ilyen szarban vagyok. Az egy dolog, hogy itt sem fognak neked normálisan válaszolni, ha ilyen a stílusod, de a végrehajtó is másképp áll majd hozzád, nem a kedvesebb oldalával.

Ha pedig a jövedelmedhez képest túl sok mindent találnának nálad (mint ahogy a 7-es kommentedben írtad) indítanak ellened egy vagyonvizsgálatot, ahol neked kell bizonyítanod, hogy miből tellett ilyen életszínvonalra.

2015. márc. 4. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!