Ha Vaterán veszek valamit, és nem pont ugyanazt küldi el az eladó, feljelenthetem, vagy hogy járhatok el az igazságom ügyében?
Figyelt kérdés
Ha pl. Veszek egy elektronikai cikket és a hirdetésben több kiegészítőt ígér hozzá+ garanciát(azaz ezeket is magába foglalja az összeg amit kifizetettem), és ezek közül valamelyik hiányozna,fel jelenthetem, ha nem akarja megtéríteni?2015. jan. 6. 13:01
1/6 anonim válasza:
Igen, de szerintem elég paraszt megoldás rögtön a feljelentéssel kezdeni. Meg lehet normális, emberi hangnemben is beszélni, ha meg nem, azért vannak a különböző fogyasztévdelmi szervek és békéltető testületek.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarnám egyből feljelenteni,csak ha annyira nem akarna az adott fél együttműködni.
De a lényeg akkor, hogy a vaterán nem úgy működik, mint az OLX-en, hogy ha mégsem fizeted ki akkor így jártál.
A Vaterán,ha valaki leüt/megvesz egy terméket, azt kötelező eljuttassa a vevőnek, ahogy a hirdetésben írva van, igaz?
Ha ez mégse valósulna meg, akkor pedig egyéb intézményekhez fordulhat a vevő segítségért.
Csak mert úgytudom, hogy ez az Vaterán sokkal komolyabban van véve, mint OLX-en
2015. jan. 6. 13:55
3/6 anonim válasza:
Ez nem attól függ, hogy hol veszed - ha a bolhapiacon vagy kirakodóvásáron vásárolsz valamit és az eladó vállalást tesz extrára, akkor teljesítenie kell. Ha OLX-en, Vaterán vásárolsz, akkor is. A különbség annyi, hogy a Vaterán azért fizetik az eladás után a jutalékot, mert az oldal mögött egy komolyabb rendszer van minden szempontból, míg az OLX nem ad semmilyen szolgáltatást (aukcióvezetést, értékelési rendszert), csak a hirdetéseket teszi közzé. Az egyik kb. egy internetes aukciósház, a másik meg egy internetes apróhirdető oldal.
5/6 A kérdező kommentje:
zöldségesnél
2015. jan. 6. 21:48
6/6 anonim válasza:
Hiába újitgatod a kérdést, a pénzedért terméket kapsz, a rendőrök konkrétan ki fognak röhögni! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!