Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha Vaterán veszek valamit, és...

Ha Vaterán veszek valamit, és nem pont ugyanazt küldi el az eladó, feljelenthetem, vagy hogy járhatok el az igazságom ügyében?

Figyelt kérdés
Ha pl. Veszek egy elektronikai cikket és a hirdetésben több kiegészítőt ígér hozzá+ garanciát(azaz ezeket is magába foglalja az összeg amit kifizetettem), és ezek közül valamelyik hiányozna,fel jelenthetem, ha nem akarja megtéríteni?

2015. jan. 6. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, de szerintem elég paraszt megoldás rögtön a feljelentéssel kezdeni. Meg lehet normális, emberi hangnemben is beszélni, ha meg nem, azért vannak a különböző fogyasztévdelmi szervek és békéltető testületek.
2015. jan. 6. 13:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem akarnám egyből feljelenteni,csak ha annyira nem akarna az adott fél együttműködni.

De a lényeg akkor, hogy a vaterán nem úgy működik, mint az OLX-en, hogy ha mégsem fizeted ki akkor így jártál.

A Vaterán,ha valaki leüt/megvesz egy terméket, azt kötelező eljuttassa a vevőnek, ahogy a hirdetésben írva van, igaz?

Ha ez mégse valósulna meg, akkor pedig egyéb intézményekhez fordulhat a vevő segítségért.

Csak mert úgytudom, hogy ez az Vaterán sokkal komolyabban van véve, mint OLX-en

2015. jan. 6. 13:55
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem attól függ, hogy hol veszed - ha a bolhapiacon vagy kirakodóvásáron vásárolsz valamit és az eladó vállalást tesz extrára, akkor teljesítenie kell. Ha OLX-en, Vaterán vásárolsz, akkor is. A különbség annyi, hogy a Vaterán azért fizetik az eladás után a jutalékot, mert az oldal mögött egy komolyabb rendszer van minden szempontból, míg az OLX nem ad semmilyen szolgáltatást (aukcióvezetést, értékelési rendszert), csak a hirdetéseket teszi közzé. Az egyik kb. egy internetes aukciósház, a másik meg egy internetes apróhirdető oldal.
2015. jan. 6. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:
46%
feljelented?! hol?
2015. jan. 6. 18:58
 5/6 A kérdező kommentje:
zöldségesnél
2015. jan. 6. 21:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Hiába újitgatod a kérdést, a pénzedért terméket kapsz, a rendőrök konkrétan ki fognak röhögni! :-)
2015. jan. 14. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!