Csányi Sándor, Gattyán illetve Demján és többiek a leggazdagabbak között, egyáltalán rendelkeznek valami életcéllal?
XY milliárd forintjuk van és semmi értelmeset nem csinálnak vele. Minek gyüjtik? Mindent megvehetnének.
Sosem értettem ezeket a horribilisen gazdag embereket, miért kell ennyi pénz. Miért nem segítenek azokon, akiknek enni se jutja? Biztos van sok mindenki Magyarországon.
Te honnan tudod, hogy ők mit csinálnak vele?
Honnan tudod, hogy nem támogatnak-e alapítványokat, vagy bármi más módon nem segítenek?
dehogynem, de nem eléggé.
Demján támogatja a felsőoktatást, saját ösztöndíj rendszere van. Csak kb 90 milliárd forintja, amiből ha 80 milliárdot is elosztogatna se érezné meg. Ugyanígy a többiek.
Megteheted, hogy a 80 ezres fizetésed felét elutalod valamelyik szervezetnek, mert 40 ezerből meg lehet élni egyedül.
Minek annyi pénz? Meg kell venni az olcsóbb szalámit, és kijössz annyiból.
Nem magukkal a személyekkel van bajom. Hanem a gazdagság fogalmával.
Ha ötöst nyernék, és tegyük fel 2 milliárd, magam se költeném el, egy életen át. Nekik meg kb 40x ennyi van.
Nem ezt mondtam, inkább egyfajta szociális betegségnek gondolom a gazdagságot.
A pénz büdös. Minél több van, annál többet akar. Ez már valamiféle mentális betegség. Igazából nem tudom mire készülnek. Mert szerintem előre letermelték a 10. generáció anyagi meglétét is.
Először is: ezek a milliárdok nem bankszámlán vannak, hanem cégek értéke.
Életcél? Ugyanaz, mint a milliárdok előtt: a cég fejlesztése. Ha a meggazdagodás és aztán a semittevés lett volna az életcéljuk, akkor pár milliárdnál kiszállnak az üzletből, mint ahogy sok-sok ezer névtelen ember tette a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!