Baráti szívességből némi pénzkereset! De hogyan?
Nemrégiben ismerkedtem meg egy sráccal, akivel - ha nem is a legjobb -, de barátságba kerültem azáltal, hogy szívesen segítek neki. Múltkor megkért, hogy az autójában nézzem meg a világítást, amit örömmel tettem, majd segítettem neki az autó szerelésben. Aztán hétről hétre egyre gyakrabban jött, majd a végén a családtagja, rokona baráta és kollégái autját is én javítgattam már.
Az elején megkérdezte (mikor az ő autóját csináltam), hogy mivel tartozik: mondtam neki, hogy semmivel, baráti szívességből tettem. Azonban mára már annyira elfajult ez a baráti szívesség, hogy minden ismerőségnek én csinálom a kocsiját és természetesen ingyen! Idő, erő és energia van a munkában, s alkalomadtán 3-4 óráról beszélünk. Könnyű munka, de időigényes és mindig ő hozza az anyagotamit bele kell építeni, de a munkaerő mégiscsak én vagyok. Néha kapok egy-két dolgot cserébe a szerelésért, de ezek apróságok, amire nincs szüksége, de úgy gondolom, hogy ezzel nem vagyok előbbre!
Nem akarom megbántani, de a lelkiismeretem nem hagy nyugodni, hogy ingyen végzek olyan munkát, amit máshol megfizetnek és természetesen mindenki azzal keresi a pénzét, amihez igazán ért!
Hogy tudnám megmondani neki illedelmesen, hogy mostantól nem vállalom el ingyen a munkát? Nem szeretném megbántani, s ehhez szeretném a segítségeteket kérni! Köszi előre is!
"Szia! Biztos emlékszel, amikor korábban mondtam, hogy nem kérek pénzt a baráti segítségért. Úgy érzem, azóta átléptünk egy határt, és már a barátom ismerősének is én csinálom a sokszor 3-4 órás munkának. Nem szeretném ezt többször csinálni."
Ha megbántódik vagy megharagszik, akkor legfeljebb elvesztesz egy "barátot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!