Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha én többségi tulajdonosként...

Ha én többségi tulajdonosként szerepelek 2007 óta egy Kft. -ben, "szívességből", semmit nem tudok róla, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Aláírási jogom nincs, soha semmilyen papírt, tájékoztatást nem kaptam. Adóznom kellene? hogy tudhatom meg ezeket, kitől kérjem, ügyvéd kell hozzá?
2012. márc. 26. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért, mit szeretnél tenni? Fogod, leváltod az ügyvezetőt, megválasztod magad helyette, és azt csinálsz a céggel, amit akarsz.
2012. márc. 26. 11:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez sajnos ennél bonyolultabb. Csak annyit szeretnék, hogy a későbbiekben nehogy adózás szempontjából problémám legyen.
2012. márc. 26. 11:18
 3/5 anonim ***** válasza:
bemész az apehba, és kérsz egy adófolyószámlát. A cég tagjaként adnak.
2012. márc. 26. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:

De kutakodhatsz a cégbíróságon is. Van a cégeknek olyan, hogy mérleg, eredménykimutatás. Ezek elérhetőek az interneten keresztül is.

Ha igazán gond van, akkor az nem csak az adófizetésnél jön elő...

2012. márc. 26. 11:41
 5/5 anonim ***** válasza:
A tulajdonosnak alapvetően nincs felelőssége, de ha rosszul alszol emiatt, add el a tulajdonrészedet. Annak, akinek szívességet tettél ezzel.
2012. márc. 26. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!