Kell-e adóznom kft ügyvezetőként és tulajdonosként júli-aug hónapokra, ha a félév végén (júni) megszűnik az egyetemi hallgatói jogviszonyom, de szeptembertől újra jelentkeztem?
Jelenleg az ügyvezetést ingyen csinálom.
Köszi a válaszokat!
Adóznod nem, mivel nincs jövedelem kivéted az adott hónapokban.
Viszont a járulékokat (a bérből levonandókat és a bér után fizetendőket is) meg kell fizetned legalább a minimálbér után, mivel a hallgatói jogviszony hiányában főállállású társas vállalkozói jogviszonyod lesz.
és akkor hogy is van ez pontosabban?? :))
Köszönöm az eddigi segítséget!!
Én nem bántásként írom az utolsó válaszolónak, csak kicsit zavar az, hogyha nem akar segíteni, mert neki sok pénzébe, idejébe, energiájába került a tudása, akkor miért válaszol?
Én is + 9 évig tanultam még, azóta is képzem magam, sok időmbe, energiámba, pénzembe, ősz hajszálaimba került, hogy itt tartsak, de soha nem sajnáltam senkitől a segítséget, ha szüksége volt rá, hovatartozástól függetlenül. Évi 40-50 SZJA bevallásért egy fillért nem kértem soha, és ezután sem fogok, főleg olyanoktól nem, akik még a nevüket is alig tudják leírni, pedig milyen könnyű lenne őket átverni, hogy mennyi meló, pedig tudom, hogy nekem csak 10-20 perc az egész...
Kedves Előttem szóló!
Én voltam az előtted szóló. Na mármost, látod én is segítettem, egyszerűen az bosszant, hogy ha van egy cég, akkor annak elvileg van egy könyvelője, akit fizet. Akkor miért én adjak tanácsot? Vagy én is. Ez nem egy gasztroblog, a tudást illik megfizetni, szerintem legalábbis, és képzeld csk, én is nagyon sok szja-t csinálok és csináltam is ingyenesen, nem kihasználva a belekényszerített MAGÁNSZEMÉLYT.
Én, és több kollega ahogy látom lassan az éhenhalás szélén, jelenleg van főállásom és másodállásban éjszakákat itthon, meg két egyedül eltartott gyerekem, akiből az egyik beteg, és minden hónapban könyörgöm a pénzemért, olyanoknak, akiknek látom most is jól megy a szekér.
És igen nem tudom felvenni a versenyt a mindentlekönyvelekcsakgyerehozzámkönyvelőkkel mert elvem a minőségi szolgáltatás, és ez sajnos nekem nem fér bele.
És a köszönömökből nem tudok kenyeret venni, ráadásul nálunk nem mindegy milyet.
Hát no comment, ha néha kiakadok és le is lehet pontozni. És az egész felháborodásom ugy másfél hónapja kezdődött, mikor egy nemkönyvelő próbálkozott szerintem a saját mérlegének elkészítésével és nem csak én de pár kollega elszédült a kérdéstől... Én ekkor sokalltam be.
bocsássatok meg hogy válaszoltam valaha is valakinek is ha ez ennyi embert irritál mert odateszem hogy ezért fizetni illik, akkor el kell godnolkodjak, hogy egyáltalán válaszoljak-e
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem bántásként írtam, csak kicsit zavar az ilyen. Akkor inkább ne is válaszoljunk, hagyjuk másra. Egyébként én is "hasonló" helyzetben vagyok, és egyre inkább kiakadok, de megpróbálom mindig úgy nézni a dolgot, hogy adott esetben, ha nekem lenne szükségem információra, segítségre milyen jól esne, ha valaki megtenné... csak úgy!
Egyébként lehet, hogy a kérdező csak BÁB a KFT életében, nem is biztos, hogy ő az aki ténylegesen irányít, csak "betették" a posztra valamiért. Nem egy ilyennel lehet találkozni. Tulajdonos vagy, ügyvezető vagy, de igazán semmi beleszólásod a dolgokba. No meg - ahogy Te is írtad - nem minden könyvelő áll a helyzet magaslatán. Hozzám is jár egy-két ügyvezető kérdezni, pedig fizetett könyvelőjük van, de valamiért mégis "körüljárják" a dolgokat, nem bíznak senkiben.
Még egyszer bocsi, ha megbántottalak... nem volt szándékos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!