1. El kell döntened, hogy milyen irányba szeretnél orientálódni, nem baj, ha nem megy néhány éven belül, de jobb, ha hamarabb sikerül.
2. Tudni kell, hogy úgy nem lehet kitörni, ha az első a tanulás. Mindjárt elmondom hogy értem. Mondjuk elvégzel egy giznáziumot, aztán, érdemés főiskola előtt (arra amúgy is miből mennél, ha nem ösztöndíjjal) dolgozni lehet menni. Olyan szakmát is választhatsz, ahol a) vagy nem kell főiskolai végzettség, vagy b) csinálhatod munka mellett, vagy dolgozás után.
3. Átlagos munkával átlagos fizetésed lesz. Nézz körül a google-on.
Hogy mi érdekel... van olyan a listában? Mert sok álomszakma pl. a modellkedés (nem tudom fiú vagy-e vagy lány - végülis mindkettő csinálja) nem főiskolai anyag. Ez csak egy példa, nem kell ezt csinálni. Biztos érzed, olvass minnél többet, regényeket, más könyveket, az segít abban, hogy tudd mit szeretnél tenni, mi érdekel, és hogy lásd mi van a világban. Van időd, tehát ne akard elkapkodi, de legyén céltudatos is.
4. Ne hagyd, hogy mások meghiúsítsák az álmod. - Ahogy haladsz lesznek akadályok, de neked tudnod kell, hogy mit akarsz, és tenned kell érte. Nem kell mindenkit meggyőznöd, hogy igazad van, néha elég, ha te tudod, az eredmény majd úgyis árulkodik.
5. Hit nélkül nehéz a helyes úton maradni.
Maradj tisztességes, amennyire csak lehet, és ne hagyd, hogy kihasználjanak, legyél ravasz, mint a róka, de ne ártó szándékú, az építés-tanítás-segítés is legyen célod másokon. Tanulj a hibáidból, de ne felejtsd el, hogy honnan jöttél, milyen voltál, milyen őszinte álmaid voltak. Maradj meg magadnak, de fejlődj sokat. Sok sikert! :)
15 évesen tőzsdézésre, és a 20.000 forintod gyűjtögetésére fölösleges gondolnod még. A jó hír hogy még nagyon sok időd van tanulni. Tudod, mire költeném azt a pénzt? Könyvekre. Rám nagy hatással volt Robert Kiosaky (nem biztos hogy jól írta.) Gazdag Papa Szegény Papa könyve. Ez adhat egy jó irányt a pénzügyi gondolkodásodnak.
Aztán tanulj egy olyan szakmát, ami
1, van rá kereslet. It programozó, grafikus, marketinges.
2, persze ezekkel is csak akkor fogsz tudni boldogulni, ha átlagon felül csinálod őket. Úgy válassz, ami érdekel is.
Nagyon fontos a pozitív beállítottság és az átlagon felüli kitartás. Ha valóban vinni akarod valamire, sokszor kell majd tanulnod/dolgoznod, amikor mások már alszanak. Kitörni, átlag fölé kerülni nem lehet úgy, hogy négykor kiesik a kerezdből a munka.
Többet és/vagy jobban kell tanulnod aztán dolgoznod mint mások.
Ne higgyj azoknak akik kárognak hogy nem lehet boldogulni. Lehet.
Én a másik oldalon vagyok, azaz munkaadó. Tudod milyen nehéz szorgalmas, becsületes, jó munkaerőt találni? NAGYON!
Ha te ilyen leszel, kapkodni fognak érted.
Még egy.
Meg kell tanulnod eladni.
Az az élet minden területén szükséges.
Ha nem is sales területen fogsz dolgozni, akkor is, legalább magadat kell majd eladnod egy állásinterjún.
Mindenképpen húzz le egy-két évet egy MLM, biztosító vagy bármilyen direct marketing cégnél.
Egyrészt ha bejön neked az azért jó, mert Q. Sok pénzt fogsz keresni. Ha pedig nem jön be, akkor is kapsz egy olyan rutint az emberekkel való foglalkozásból, ami nagyon kevés embernek van meg.
Micsoda sok értelmes hozzászólás. Kiváncsi vagyok, hogy ebből a sok okosságból melyikőtök vitte is valamire.
Tanulj meg lopni, csalni hazugni, átverni másokat, barátaidat, családodat stb.
Persze mind ezt sunyin, tanuld meg manipulálni az embereket.
Mindenki akikre irigyekdve nézünk, mert vitte valamire, mind így érte el a célját. A lényeg, h ezeket a tulajdonságokat még fiatalon elsajátítsd.
Ha nem akarod eladni a lelked, akkor meg küzdj küzdj küzdj (a semmiért)vagy fogadd el a szegénységet és akkor a lelkiismereted tiszta marad !
Olvasd 1-2 gazdag ember bibliográgiáját, sokat lehet belőlük tanulni. Steve Jobs, Jason Bredford stb mind sunyisággal és aljas mód gazdagodtak meg.
Én a válaszokból jó eséllyel megtippelném, hogy ki igen és ki nem.
Van egy jó tippem, hogy az előző hozzászóló nem sokra vitte az életben.
Ugyanis azzal a hozzáállással amit írt, emberek átverésével biztosan lehet némi pénzt keresni rövid távon, de hosszú távon biztosan nem működik.
Én a 24-es vagyok, és ha valakit érdekel, nagyon csöndes, mondhatni szótlan gyereknek indultam anno, ha nem is éhező, de bőven nem módos családból.
10 éve kezdtem a vállalkozásomat, 50.000Ft-al.
A tíz év alatt rengeteget dolgoztam, sokat tanultam.
Nem szórtam el a pénzt, mindent visszaforgattam, viszont most ott tartok, hogy ebben az évben félre fogom tenni a leendő házam árát!
Ja, előtte lehúztam jópár évet a Zepternél. Sosem szerettem, de volt hogy jól kerestem vele, amit persze anno elszórtam (bár ne tettem volna).
De legalább megtanultam emberekkel kommunikálni.
Ez már valami, vagy ennél több kell, hogy valakinek meghallgassák a tanácsát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!