Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Úgy tudom, évi 800000 Ft...

Úgy tudom, évi 800000 Ft alatt eladott használtcikk adó és engedélymentes. Mi a teendőm, ha átlépem ezt a határt és legálisan akarom folytatni?

Figyelt kérdés

2014. okt. 11. 10:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az IQ-dal komoly bajok vannak!

2014. okt. 15. 19:09
 22/28 A kérdező kommentje:

Látom nem unod meg. Irkálj csak magadnak légbőlkapott dolgokat. Elötted is leirták, hogy nem igaz amiket irsz de a törvény is leirja. A veled való párbeszédet befejezem, mert felesleges. Majd ha jön valaki aki legalább a kérdést megértette vele lesz értelme folytatni, de az igazi az lesz ha olyan valaki jön aki benne van ebben s tudja a választ is.

De trollkodj csak tovább, ha nagyon unatkozol, de mostantól magadban. Itt elfér.

2014. okt. 15. 19:35
 23/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én úgy érzem, hogy Te valamit nagyon-nagyon keversz, ezért nem vergődsz dűlőre a válaszolókkal.

Akkor írd le légyszíves, hogy mi a tényleges szitu!

Magánszemélyként értékesíted a "használt cikket", vagy sem?

Ha magánszemélyként a használt ingóságot (megunt, tulajdonodban lévő dolgaidat) árusítod ki, akkor az áll, hogy évi 600 ezer fölött jövedelmet kell számolni belőle, stb...(lásd előzőleg leírtak).

Ha magánszemélyként ugyan, de üzletszerű tevékenység formájában, akkor az gazdasági tevékenységnek minősül, és arra a tevékenységre vagy gazdasági társaságot hozol létre (KFT, BT, stb.) vagy egyéni vállalkozóként végzed.

Ezek már az elejétől "engedélykötelesek", és az első forinttól adókötelesek is, tehát nincs adó- és engedélymentességük. Attól a pillanattól kezdve Te már nem minősülsz ezzel a tevékenységeddel kapcsolatban "magánszemélynek", mivel a tevékenységre adószámot kapsz az adóhatóságtól.

Szóval mi a szitu?

2014. okt. 16. 06:04
 24/28 A kérdező kommentje:

Maradjunk az eredeti elképzelésnél, hogy akkor kommunikálunk tovább, ha a kérdésre óhajtasz válaszolni.

Ha mindenféle szitukat akarsz megismerni arra is van mód, de ahhoz előbb jobb lenne tisztázni magadban néhány dolgot.

Pl. érezni akarsz mindenfélét, vagy kommunikálni akarsz személyeskedés nélkül. Utóbbi egyenlőre neked se megy.

Amíg ilyeneket írsz, hogy vergődsz stb., s nemjutok dűlőre azokkal az általad válaszolónak nevezett emberekkel akik nem a kérdésre válaszolnak, addig felesleges veled is a kommunikáció.

Mivel nem egyértelmű, tájékoztatlak, hogy azt nevezzük válaszolónak, aki egy adott kérdésre válaszol, nem pedig azt aki fel sem fogja a kérdést, és kötekszik, személyeskedik. Majd ha rászólnak akkor az lesz a következő, hogy a helyesírásba köt bele. Csak idő kérdése, hogy itt is megtörténjen ebben a kérdésben.

Szóval ismét leírom, a kérdés az, hogy ha valaki átlépi a 800 000 Ft-os határt (beszélhetünk 600 000-ről is, de én inkább a tényleges összegről beszélek, függetlenül attól, hogy mi a pontos neve), szóval akkor milyen engedélyeket kell megszereznie a legális működéshez.

Arra témára pedig hogy magánszemélyként jogi személyiséget hozok létre, értelmetlen hozzászólni. Eleve csak az említett 800 000 Ft fölött érdemes bármelyik általad említett formában végezni ezt a tevékenységet és ismétlem újra, már sokadszor, a kérdés az, hogy milyen engedélyek kellenek ehhez, nem pedig az, hogy kellenek e engedélyek.

Arról nem is beszélve, hogy ha magánszemélyként pl. KFT-t alapitok s a KFT Kereteiben végzem a tevékenységet, akkor már nem magánszemélyként végzem.

Szóval rakjál rendet a fejedben előbb s akkor nem lesz vergődés a veled való párbeszéd közben csak a többiekkel.

És jó lenne azt is eldöntened végre, hogy akarsz e egyáltalán a kérdésre válaszolni, vagy te is csak vergődni szeretnél, vagy esetleg engem vergődtetni.

2014. okt. 16. 11:11
 25/28 anonim ***** válasza:

Most már én is eljutottam arra a pontra Kérdező, amire a 21-es válaszoló már rég: A IQ-dal tényleg gondok vannak.

De tudod mit, várjál csak a válaszra még vagy 100 évig...:)

2014. okt. 18. 19:15
 26/28 A kérdező kommentje:
Nem olyan biztos az, hogy száz év kell ahhoz, hogy személyeskedés helyett valaki válaszol, mert nem mindenki unalmában jár ide, van aki képes a kérdésekre érdemben is válaszolni.
2014. okt. 18. 21:32
 27/28 anonim ***** válasza:

A gyengébbek kedvéért:

1./ Nem kell engedély!

2./ Be kell vallani és befizetni utána az adót!

Fenti akkor van, ha magánszemélyként adod el a "használt" ingóságodat. Adójogi szempontból INGÓSÁGÉRTÉKESÍTÉS van.

Ha üzletszerűen végzel "ingóságértékesítést", akkor kell "engedély", mert vagy valamilyen gazdasági társasági formában teheted, vagy egyéni vállalkozóként.

Adójogi szempontból ez már nem INGÓSÁGÉRTÉKESÍTÉS kategória!

De most őszintén? Ezen mi a sz.rt nem értesz?

2014. okt. 19. 07:01
 28/28 A kérdező kommentje:

Pl. hogy miért nem olvasod el a törvényeket szabályokat mielött irsz.

Ez bizonyos összeghatár fölöt kell engedély, és ez a kérdésemben is benne van.

2014. okt. 19. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!