Lakáskasszát érdemes utólagosan pótolni?
Figyelt kérdés
Majd' 3 éve kötöttünk egy -lejárt LTP miatti - újat, 5000 forintos havidíjjal. Akkor azt mondta az ügyintéző, nem baj, ha nem fizetjük (nem is tudtuk mostanáig), csak legyen megkötve. Így a legkedvezőbb hitelhez juthatunk később, elég, ha előtte felvisszük a havidíjat 20 ezresre. Nem tudom, mennyire beszélt a maga érdekében és mi volt a valós. A hitel része nem is érdekel, azonban most tudnám pótolni a 3 év elmaradását, akár 20 ezer forintos havi díjjal is (ha megéri). Az érdekelne, hogy az állami támogatástól végképp elestem vagy "csak" 2,5 évre nem jár? Vagy végig jár(hat), csak kevesebb? Továbbá, mennyivel tolhatják ki a kiutalási időszakot?2014. szept. 29. 21:46
1/5 anonim válasza:
Teljes állami támogatáshoz már biztos, hogy nem juthatsz, célszerű lenne megnézni, hogy mennyit nyersz azzal, ha utólag befizeted a megtakarításaidat. Ehhez az elmúlt három évet egy összegbenkell betenned. Ha a nyereséged kevesebb volna, mint anno a számlanyitási díj volt, szerintem célszerűbb felmondani. Rossz ilyeneket olvasni, sajnálom, hogy vannak emberek, akik lejáratják a tisztességesen dolgozó munkatársaikat.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Időközben megtudtam, h semmi értelme pótolni: olyan rossz az "érték", hogy jobban járunk, ha kötünk újat. Ha ezt tudom, legalább minimális díjjal valahogy fizettem volna:( Most újra ketyeg a 4 év 4 hónap.
2014. okt. 9. 21:50
3/5 anonim válasza:
Valamit nem értek: mi célból nyitottátok anno a számlát, ha eleve tudtátok, hogy nem fog menni a megtakarítás?
4/5 A kérdező kommentje:
Akkoriban vettük fel/ki az előzőt (végtörlesztéshez), és a "kedves" ügyintéző rábeszélt, hogy nyissunk egyből újat. Mondtuk, hogy jelenleg minden pénz kell a hitelhez: akkor mondta, hogy nem kell fizetni, csak legyen megnyitva. Röviden ennyi.
2014. okt. 16. 14:35
5/5 anonim válasza:
Fél évig tényleg ráér, de onnantól muszáj, hiszen ellenkező esetben megszűnik a számla, ezt nem is mondtam a múltkor. Tehát már ha akarnátok sem tudnátok rátenni pénzt. De azt logikusan végiggondolva ti sem gondolhattátok komolyan, hogy nyílik egy számla a semmire. Hiszen hogy lesz abból állami támogatás, kamat, egyáltalán pénz, ha semmi nem megy rá? Abban az esetben lett volna ennek értelme, ha azonnali áthidaló kölcsönt vettetek volna fel. De így semmi értelme nem volt. Jól a személyi bankár sem járt, mert ha nem indul el a megtakarítás, visszaírják a jutalékot. Tehát én inkább azt gyanítom, hogy kicsit elbeszélhettetek egymás mellett és valami félreértés történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!