Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérleteztetéskor kit terhel...

Albérleteztetéskor kit terhel a lakás közös költsége? A tulajt vagy a bérlőt? Része a rezsinek?

Figyelt kérdés
A lakásbiztosítás - ha van - azt hiszem a tulajt terheli. De mi a helyzet általában a közös költséggel? Része a rezsinek? Vagy inkább a tulaj fedezi a bérleti díjból?
2010. jan. 20. 12:50
1 2
 11/17 anonim válasza:
81%

Hát szerintem csak akkor fizesse az albérlő ha tényleg olyanokra megy a közös költség mint pl: szemét díj, járda és lépcsőház takarítás stb.

Mikor mi voltunk albérletben 6 hónapig, és voltam egy két gyűlésen hát ott kerek perec kijelentették, hogy a pénzt majd a ház szigetelésére meg lépcsőházi ablakokra fogják fordítani. Akkor én miért is fizessem a tulaj helyett a közös költséget? A járdát és a lépcsőházat a lakók heti váltásban takarították a szemetet is külön kellett fizetni. Nem arról a havi 3500ft-ről van szó, de nekem ebből mi hasznom származik??

2010. febr. 2. 14:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet szétválasztani. Megy a szemétre is, de megy a biztosításra is, meg a felújításra is. Én is tulaj vagyok, én úgy csinálom, hogy a közöskts. felét elkérem a bérlőmtől. Az megy arra, ami neki jár, a többit meg én fizetem.
2010. febr. 2. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló, nagyon korrekt ember! Nálunk mi fizetjük, én bérlő vagyok. De hála Istennek nem olyan magas. Eddig egy tulaj volt, aki mondta, hogy ő fizeti, de ott én úgy érzem belekalkulálta ő azt a bérleti díjba. (vagy mondjuk a felét..)
2010. febr. 2. 15:51
 14/17 anonim válasza:
0%
Ha az albérlőnek nem tetszik a fizetnivaló, akkor fogja magát és költözzön másik albérletbe! Vagy, nem is... Vegyen magának saját lakást! Aztán nem kell reklamálni.
2010. febr. 10. 09:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Az ilyen mentalitás miatt tartunk ott, ahol tartunk. Ilyenek a munkáltatók, és az albérletet kiadók is (tisztelet a kivételnek).

Gratulálok!

2010. febr. 10. 11:51
 16/17 anonim válasza:
hááát ez télleg egy igazi magyar mentalitású ez a paraszt ember:S szerintem is tényleg az a legjobb ha fele fele. csak mondjuk a lakásbiztosítás párszáz forint ahová most megyek ott nekem kell fizetni a közös költséget 4000 forint. külön kell szemétszállítási díjat fizetni és sőőőt kommunális adót is:S a lépcsőházat heti váltásban takarítjuk majd és a járdáról is majd az ott lakó férfiak mint én is fogjuk lapátolni a havat ha elromlik a zár az kb legyen 5000 forint szereléssel együtt . van 16 lakás osszuk el legyen durván 500 forint de nem romliok el minden hónapban az útra a só egy télen mennyi legyen 100 kilószerintem az sincs több 10000 forintnál. szóval olyan gyenge érveket hoztak fel a tulajok h el sem hiszem. de mindegy ha költözni akarsz fizesd meg . visszaélnek a helyzettel .ennyi. tisztelet a kivételnek
2010. okt. 8. 21:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudom, régi kérdés, de elméletileg egy 2003-as évi törvény szerint (CXXXIII.) a lakás tulajdonosát terheli a közös költség fizetése, amivel úgy kellene helyesen eljárnia, hogy azt a részét amit ténylegesen a bérlőre kell fordítani a bérleti díjba kalkulálja. Ebbe a lakásbiztosítás, a felújítási pénz, meg egy két ilyen finomság nem tartozik bele.
2012. nov. 16. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!