Külföldre költözéskor bejelentési kötelezettség a NAV felé?
Külföldre megyek dolgozni. Tudom hogy ilyenkor el kell intézni egy kis papírmunkát. A TB felé be kell jelenteni hogy megszűnik az itteni biztosításom és lesz egy másik EU-s országban. A kérdésem, hogy ezen a bejelentésen kívül kell-e külön a NAV-nál bejelentenem?
Állítólag a NAV a TB-től meg fogja tudni a dolgokat hivatalból.. Vagy nekem külön ott is be kell jelentenem ugyanazt?
(kiegészítő infó: nem volt semmilyen bevételem 2014-ben, így a NAV felé jövedelmet bevallanom nem kell)
Nekem azt mondták a NAV ügyfélszolgálatán, hogy persze van adatcsere, de előfordulhat hogy elakad.... Biztosabb, ha mind a két helyre elmész.
Aztán ha lesz kint állásod, akkor annak a bejelentését (hogy ne kelljen tovább fizetned) a meghatalmazottad is megteheti, én anyukámnál hagytam egy papírt, hogy alulírott XY meghatalmazom, két tanú hogy biztosan ne kössenek bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!