Feljelentést vissza lehet vonni?
A munkaügyi bíróságra írtam e-mailt,feljelentettem a munkaadómat,mert benyelte a fizetésem és nem is voltam nála bejelentve.Valaki felhívott,hogy megkapták a levelem,menjek be.Mivel addigra elköltöztem a fővárosból,mondtam az ügyintézőnek,hogy hagyjuk a dolgot,mert messze lakom,nem fogok tudni Pestre járkálni a bíróságra.Azt mondta nem gond,csak e-mailbe írjam le mi történt.Így is volt.
De a minap kaptam egy idézést,hogy tanúként jelenjek meg a munkaügyi bíróságon.(Ha nem megyek elővezettetnek)Mivel én nem írtam alá semmit,úgy gondolom ha e mailbe visszavonom a feljelentést,el kell fogadniuk.A nevemen és a telószámomon kívül nem tudnak rólam semmit,azt sem hol lakom.(Bár nem hiszem,hogy ez gond lenne nekik kideríteni)
Szóval ha e-mailbe tettem feljelentést,e-mailbe vissza is vonhatom,nem?
Én ezt értem csillagvirág, de nem mondtatok fel, mert nem volt mit felmondani (hiszen azt írtad semmilyen szerződés nem volt). Magyarán elmentetek valahova s szervezetten dolgozttok bármiféle papír nélkül, még ha rövid ideig is. Az, hogy feljelentettétek a szemetet szép dolog és a bíróság talán értékelni is fogja, de ez még nem változtat a fenti tényálláson.
A feketemunkával minden fél szív jogi ügyek esetén, ezért merik meglépni néha a munkáltatók, hogy nem fizetnek, mert nem valószínű, hogy bárki is munkaügyi pert kezdeményezne saját maga ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!