Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Feljelentést vissza lehet vonni?

Feljelentést vissza lehet vonni?

Figyelt kérdés

A munkaügyi bíróságra írtam e-mailt,feljelentettem a munkaadómat,mert benyelte a fizetésem és nem is voltam nála bejelentve.Valaki felhívott,hogy megkapták a levelem,menjek be.Mivel addigra elköltöztem a fővárosból,mondtam az ügyintézőnek,hogy hagyjuk a dolgot,mert messze lakom,nem fogok tudni Pestre járkálni a bíróságra.Azt mondta nem gond,csak e-mailbe írjam le mi történt.Így is volt.

De a minap kaptam egy idézést,hogy tanúként jelenjek meg a munkaügyi bíróságon.(Ha nem megyek elővezettetnek)Mivel én nem írtam alá semmit,úgy gondolom ha e mailbe visszavonom a feljelentést,el kell fogadniuk.A nevemen és a telószámomon kívül nem tudnak rólam semmit,azt sem hol lakom.(Bár nem hiszem,hogy ez gond lenne nekik kideríteni)

Szóval ha e-mailbe tettem feljelentést,e-mailbe vissza is vonhatom,nem?

2014. aug. 14. 22:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha már a munkaügyi bíróságon van az ügy, aligha vonható vissza. Különben jó nagy marhaságot csináltál, mert ha nem voltál bejelentve akkor téged is meg fognak büntetni, de mostmár mindegy.
2014. aug. 14. 23:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Bár szerintem innentől kezdve már hivatalból is eljárást kell indítaniuk, még ha vissza is tudnád vonni, már nem érsz vele semmit.
2014. aug. 14. 23:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor köteles vagyok elmenni a meghallgatásra?
2014. aug. 14. 23:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Már 6-an feljelentettük,mindnyájan ugyanazért: mert csak halogatta a szerződést.Engem miért büntetnének meg?
2014. aug. 14. 23:34
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha nem voltál bejelentve és nem volt szerződés, akkor feketén dolgoztál, nemdebár?
2014. aug. 14. 23:35
 6/13 A kérdező kommentje:
Épp ezért mondtunk fel,egymás után,mert nem akart bejelenteni.
2014. aug. 14. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:

Én ezt értem csillagvirág, de nem mondtatok fel, mert nem volt mit felmondani (hiszen azt írtad semmilyen szerződés nem volt). Magyarán elmentetek valahova s szervezetten dolgozttok bármiféle papír nélkül, még ha rövid ideig is. Az, hogy feljelentettétek a szemetet szép dolog és a bíróság talán értékelni is fogja, de ez még nem változtat a fenti tényálláson.

A feketemunkával minden fél szív jogi ügyek esetén, ezért merik meglépni néha a munkáltatók, hogy nem fizetnek, mert nem valószínű, hogy bárki is munkaügyi pert kezdeményezne saját maga ellen.

2014. aug. 14. 23:47
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kárörvendő válaszod,te is biztos ott csücsülsz a bürokraták közt.Legyetek büszkék magatokra,gratulálok!
2014. aug. 14. 23:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem kárörvendő, csak próbállak ráébreszteni arra, hogy mi a szituáció, mert úgy látom te még mindig nem érted. Ha szerencsétek van megússzátok felmentéssel, de ezt úgysem én döntöm el. De egyébként nem is igazán értem mi volt a tervetek: a gonosz megkapja méltó büntetését és mindenki happy lesz? Azért egy jogásszal konzultálhattatok volna, mielőtt feljelentéseket írogattok.
2014. aug. 14. 23:54
 10/13 anonim ***** válasza:
ha nem kapott pénzt, akkor nem fogják megbüntetni talán. Hisz akkor nem csalt adót.
2014. aug. 14. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!