Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elállhatok a vásárlástól...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Elállhatok a vásárlástól ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Az interneten vásároltam, a regisztrációnál kötelező volt megadni a telefonszámot. Két nappal ezelőtt hívtak, és egy újabb terméket ajánlottak megvételre, féláron. Most meggondoltam magamat, és ha a futár hozza a terméket, akkor mondhatom neki, hogy nem kell és nem veszem át? Vagy át kell venni és nekem kell visszaküldeni?

Köszi a válaszokat mindenkinek!

2014. aug. 10. 07:33
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Át kell venni, majd írásban értesíteni a boltot, hogy elállsz és vissza fogod küldeni az árút, leírod nekik, hogy hogy szeretnéd visszakapni a pénzt (bankszámlaszám vagy lakcím), majd az árút a saját költségeden visszaküldöd.
2014. aug. 10. 08:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, kedves válaszoló!

Még így sem fogok annyit veszíteni, mintha kifizetném a teljes összeget. Máskor nem engedem, hogy rábeszéljenek ilyen vásárlásra. De a telefonos hölgy annyira mondta a betanult szöveget, hogy nem tudtam közbeszólni sem. (szinte hadarta a szöveget )Legközelebb, annyi lesz a válaszom, hogy: - Köszönöm nem kékem! És kinyomom a telefont. Ebből is tanultam. :)

2014. aug. 10. 09:05
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy az első mondja.

Bár annyit hozzátennék, hogy megpróbálnám még felvenni a kapcsolatot az üzlettel, hogy el se küldjék, így ők is spórolnak egy postaköltséget és te is.

2014. aug. 10. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha már nem tudod elérni a céget, hogy ne is vigyék ki, akkor én ebben az esetben és csakis ebben az esetben, mert szemérmetlenül rábeszéltek arra, amit nem is akartál én át sem venném a terméket. Igaz lehet többet nem vásárolhatsz majd ettől a cégtől, mert fekete listára tesznek, (mást nem tudnak csinálni)de ez a rábeszélős dolog elég szemétség volt tőlük. Igaz te hibád is, hogy beleegyeztél, de akkor is.
2014. aug. 11. 08:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen az én hibám is, hogy "hagytam" magamat rábeszélni! Máskor figyelmesebb leszek!
2014. aug. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!