Kaptam egy fejhallgatót ajándékba, ami a Pako Kft-től van. Nem tetszett, visszaküldtük 8 munkanapon belül, mert ugye ilyen esetben ha rendelve lett netről, elállhatok a vásárlástól.2 hét telt el, a pénzem sehol, a fejhallgató már náluk. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Arra hivatkoztak, hogy mivel az én számlaszámomra kértük az utalást, mivel a barátnőm, akitől kaptam, neki nincs számlaszáma, hogy nem velem állnak jogilag viszonyban, hanem barátnőmmel, így nem kapom vissza a pénzt, csak az ő számlaszámára, vagy személyesen. Sajnos egyik megoldás sem megoldható, mit tehetek? Ha ír meghatalmazást, el kell, hogy fogadják? Emailban elég elküldeni vagy írásban kell?2013. máj. 21. 18:02
1/8 anonim válasza:
Nem, igazuk van.
Nem te vagy a vevő, hanem a barátnőd. Csak ő igényelheti vissza a pénzt. Viszont ő kérheti bármilyen bankszámlára ÍRÁSBAN (olyanra is ami nem a saját nevén van) és 30 napja van a cégnek a visszautalásra!
2/8 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, hogy igazuk van, de emailba elég a meghatalmazást barátnőmnek elküldenie? 30 nap után mi a teendő? Azóta irtam nekik Facebookon, plusz 2 emailt, semmi.. Ma igényeltem visszahívást, holnap én fogom felhívni őket, ha sehol nem reagálnak..
2013. máj. 21. 21:17
3/8 anonim válasza:
A barátnőd írjon nekik egy darab mailt a saját mail címéről (lehetőleg arról, amiről rendelt), abban adja meg akár a te akár a saját számlaszámát és kérje oda az utalást.
Mint mondtam, 30 napja van az igényléstől számolva.
4/8 A kérdező kommentje:
elég csak annyit hogy az ő mailjáról, amiről rendelt, nem kell konkrét meghatalmazás tanukkal, stb?
2013. máj. 22. 01:06
5/8 anonim válasza:
Igen. Ő rendelt, ő kaphatja egyedül jogosan vissza az összeget, hiszen ő a vevő!
Jelezze, hogy a termék vissza lett küldve és igényt tartana az árára, xxxxxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx számlaszámra jöhet a lé.
6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos a Pako-ba azt mondták, hogy postai úton kell levél.
2013. máj. 23. 17:29
8/8 A kérdező kommentje:
Holnap megírjuk, köszi a segítséget!
2013. máj. 24. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!