Fiatalok, huszonévesek! Nektek miket vettek a szüleitek?
jogsit magamnak fizetem, lakásom nincs, autóm nincs - tőlük nem is fogok kapni és nem is várnám el
a felsőfokú tanulmányaimban még támogattak és jelenleg is itthon lakok még, de beadok a közösbe
8-as: sem a kérdező, sem más nem említette, hogy lakást kellene venni a szülőknek. Ennek ellenére van, aki vesz (vagy akitől kapnak).
Én annak idején 20-as éveim közepén kaptam egy házat (mely hitellel terhelt volt, eladása után egy lakás ára megmaradt), a bátyám nagymamánktól kapott egy házravalót (kb 15 milliót).
Baráti körömben (votl osztálytársaim + feleségem, kb 35 éves mindenki):
- az egyik srác kapott egy 15 millió értékú lakást,
- egy másik először lakhatott a család 10 milliót érő lakásában, majd azt a lakást nekiadták a nővérének, neki meg adtak egy 25 milliót érő házat (amire azóta ráköltött még 12 milliót),
- feleségemnek egy 7 milliós lakás nagyobb részét (5 milliót) raktak össze a szülei + a testvére (a maradék hitelt azóta már kifizette),
- harmadik barátomnak egy 7 milliós házrészt vett az édesapja (az apa haszonélvezetével terhelve - de az apa nem lakik ott),
- negyedik barátomnak még nem vettek lakást, de szerintem amint bejelenti a költözésre az igényt kap egy 10-15 millió közötti valamit.
Budapesti, középosztálybeli családok vagyunk 170-400 ezer közötti fizetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!