Fiam a volt baratnőjének segitett, szerződést kötött a
T-home-al, a lány nem fizette a csekkeket, most a
vegrehajtó rajtunk próbál 300000 ft-ot behajtani. Mit
tehetünk?
Egy szóval sem mondtam ezt. D nem nektek kellene most agyalni, hanem a kisfiatoknak. Nyomás, itt a nyár, diákmunka - neki kell előteremteni a penzt, nem nektek. Egyebkent pedig abban a pillanatban, amikor szakítottak el kellett volna kérnie a telefont, a szolgáltatónál pedig leállítani az előfizetést. Amúgy erdekes, higy rögtön végrehajtó meg 300e forint. Ugyanis mar 15 nappal az elmaradás utan kap az előfizető értesítést es nem várnak, amik 300e -re duzzad az adósság.
2014. júl. 18. 12:19
Ha nem tudjátok hol van a csaj, akkor rendőrségen be kell jelenteni, hogy ellopták, imei- és telefonszámmal együtt. Ha megvan a rendőrségi jegyzőkönyv, akkor azzal menj a T-hez, és lehet letiltatni a készüléket.
2014. júl. 18. 12:30
33/37 A kérdező kommentje:
Értem, és bocsi a durva reagálasom miatt, de tiszta ideg vagyok, már a sokadik napom megy erre ra. Semmi felszolítás nem jött, valószínü az is a levelezési címre ment, ahova a csekkek. Ez egy részletre vett drága készülék, plusz a beszelgetesek díja, így lett 250 ezer+50 ezer a vegrehajto díja. Valószinü mar a végrehajtótol se az első levél, csak most az utolsót küldtek kinjukban a fiam cimere.
Ha bejelentem, h elloptak, attól meg ki kell ezt fizetnem, nem?
34/37 A kérdező kommentje:
A szam le van tiltva, tehát több tartozast nem tud csinálni, így mi értelme van bejelenteni, h eloptak? Gondolom az eddigieket ki kell fizetnie a fiamnak. Összekaparja, kifizeti, viszont akkor ennyi? Sehogy nem tudom megfingatni ezt az ordas k-t? Megúszhatja, röhög egy jót, míg mas az ő sara miatt suli mellett majd galyázik, h kifizesse? Szamomra ez elfogadhatatlan és rohadt bosszantó!
35/37 anonim válasza:
Hát bármennyire is sajnálatos, nektek kell kifizetni azt a tartozást, mert a fiad a szerződő fél. Nem butaságnak nevezném amit csinált, hanem sokkal durvább dolognak, de ez már mindegy. Miután kifizettétek a tartozást (mondjuk részletben), perelhettek, bár szerintem nincs sok értelme...
2014. júl. 18. 18:26
Nos, valoban lehet perelni a tartozas kifizetes utan. De nem erdemes. Ugyanis elso korben a fiad a felelos, ugyanis o a szerzodo fel. A lany mondhatja akar, hogy ajandekba kapta tole a telefont, hogy ugy volt megbeszelve, hogy a szamlat is a fiu fizeti. Te, ti nem tudjatok bizonyitani az ellenkezojet. Ez volt a tanulopenz.
2014. júl. 18. 18:42
37/37 anonim válasza:
Sajnos jótanáccsal nem tudok szolgálni, csak azt tudom mondani mint az előttem írók: perelni nem érdemes, ráadásul az Általános Szerződési Feltételekben eléggé jól leírják, hogy szerződő fél nem jogosult a szolgáltatást semmilyen módon más személynek eladni, továbbadni, elajándékozni... Mennyire eszik ezt komolyan nem tudom, de ebből is látszik hogy nem fogja őket meghatni hogy ki használta a telefont...
Ismerősöm volt már ilyen helyzetben és neki is ki kellett fizetnie amit a "kedves" illető - akiben megbízott - összehozott.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam semmi jótanáccsal szolgálni.
2014. júl. 18. 21:06
Kapcsolódó kérdések: