Mennyi pénzből éltek egy hónapban? Hányan? Plusz mire mennyit költötök. Ruha kaja hitel rezsi stb.
230.000ből 3an.De nem sokáig, mert nemsokára 4en leszünk és, akkor a Gyed kevesebb lesz egy kicsivel+néha jön hozzá egy kis mellékes. Évi 200.000-300.000.
Nincs hitelünk, csak 1 áruhitel 9500 ft.Kb 32000 teszünk félre életbiztosítás, Fundamenta. Kajára nem sajnáljuk a pénzt. A számlák azok jönnek a többit feléljük.
Én 150-200 ezer forint körül keresek havonta. Nincs férjem és gyerekem, de ha nekem kéne egyedül fizetnem a lakást, a kocsit is, akkor gázban lennék. Valószínű kocsim nem lenne, vagy valamilyen kis gagyi, mondjuk egy Matiz. És minden hónapban félre akarok tenni 50 ezret, mert pár év múlva vannak terveim a gyűjtött pénzzel.
Minden elismerésem azoknak, akik ugyanennyi pénzből családot tartanak fenn! A mai költségekhez viszonyítva minden embernek minimum 2-300 ezer forintot kéne keresnie fejenként.
És a szükséges kiadásokon kívűl még nem is beszéltünk biztosításról, egy pici szórakozásról(mozi, színház, étterem, koncert, stb., nyáron legalább 1-2 balatoni nyaralásról (még csak nem is külföld), felsőoktatásról, 1-2 hétvégi kiruccanásról stb.
Szégyen, pedig ezeknek alapnak kéne lenniük. És szégyen az is, hogy az emberek nagyrésze azért dolgozza hülyére magát, hogy a napi betevő meglegyen!
Férjem 130-140 között keres. Nekem a GYED 57-59e + 12200 családi pótlék. Szóval kb. 210e-ből élünk hárman.
Hitelünk kb. 65.000, rezsi 45.000, autóra nem tellik. Vidkéen élünk. Májustól csak GYES-t kapok, szóval 30-cal kevesebbet, a hitelünk viszont 10e-rel nőni fog. Már két hónapja keresek állást, de semmi. Mondhatnám reménytelen.
És akkor anyósom meg a szememre veti, miért akarok elmenni dolg-ni, hiszen a kisfiam még olyan pici...
Hát köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!