Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jófogás Háztól házig szolgálta...

Jófogás Háztól házig szolgáltatás. Most már itt divat átvágni?

Figyelt kérdés

Ti is tapasztaltátok már? Jó fogás háztól házig szolgáltatás "full biztonságos meg milyen jó üzlet, mert 3ezerért bárhová elviszik gls-el". Persze az aki megrendeli annak meg kell adnia, egy eldobható telefonszámot, mert arra küldenek neki sms-t de semmi más adatot nem kérnek tőle plusz egy kamu címet és nevet amit sehogy sem kell igazolnia. Ő vevőként mindent tud rólam, telefonszám, név e-mail cím, cím. Én eladóként semmit nem tudhatok róla, még azt sem hogy kivette még is meg, milyen telefonszámról, csak kapok egy smst, amiben küldjem vissza az ok szót és ők küldök is a futárt. Ez persze nekem eladónak pénz és idő kiesés, de ez mit se számít. Őrüljek hogy délkeletről északnyugatig utazott a csomagom 3 napon keresztül

Ennyi idő alatt már rég eladhattam volna egy normális embernek egy normális oldalon aki talán meg is veszi.

Valakinek van hasonló negatív tapasztalata, mert több embertől is hallottam most ez az új csalás, neki sem éri meg de mivel ingyen rángathat a te csomagoddal egy futárt, ezért megéri neki sz.vatni másokat. Remek..

2014. júl. 9. 18:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%

A fürgefutár csak egy közvetítőcég. Árai 990forintTÓL vannak te fúdeokos! Ráadásul ez nettó ár, hozzájön az áfa! Ebben az árban nincsen benne az utánvét beszedésének a díja, és ha a vevő nem veszi át, akkor is fizetned kell! A jófogásnál meg ugye nem...

Legalább vetted volna a fáradságot, hogy rendesen utánanézel! Így csak úgy tűnik, kétségbeesett vergődés közepette próbálod helyreállítani a helyzetedet, és *valahogy, *bárhogy besározni a jófogás szolgáltatását...

Házi feladat neked, hogy csinálj egy kalkulációt a fürgefutár oldalán, hogy egy cipősdoboz méretű, 1.5kg-os, 8500 forintos terméket mennyiért tudsz elküldeni nekem utánvéttel...

Utána mérlegelünk, hogy mekkora az esély, hogy nem veszem át, és hogy mennyire szívattad meg magad, csak mert makacsul, fejlődésképtelenül elutasítottad a jófogás szolgáltatását. Mindezt mindössze azért, hogy védd a vélt igazadat!

2014. júl. 15. 08:56
 12/29 A kérdező kommentje:
Én nem tudom neked mi bajod van, vagy miért van ilyen mélyen a nyelved a jófogásba. De egy biztos, én a fürgefutáron keresztül küldtem egy 40000Ft értékű csomagot az ország egyik pontjából a másikba. Nyilván nem olyan értelmi zakkantnak aki nem veszi át.. És láss csodát 2 nap alatt ott volt és 990Ft fizettem a webshopjukban. Másrészt nem tudom hol olvastad de a szent és sérthetetlen, tökéletes, áldott jófogásodat nem szidtam csupán az ilyen "butácskákat". A jófogásnál csak némi hibára világítottam rá, hogy nekem mindent meg kell adnom magamról még a vevőhöz egy db telefonszámot nem kapok. Egyáltalán nem akarok semmit besározni, csak ezek szerint te nagyon érzékeny vagy. Csak vigyázz hogy időben húzd ki a fejed, még a végén bent ragad a jófogásba. :))
2014. júl. 16. 07:46
 13/29 anonim ***** válasza:
81%

"De egy biztos, én a fürgefutáron keresztül küldtem egy 40000Ft értékű csomagot az ország egyik pontjából a másikba. Nyilván nem olyan értelmi zakkantnak aki nem veszi át.. És láss csodát 2 nap alatt ott volt és 990Ft fizettem a webshopjukban."

Tudod mit? Egy biztos csak. Hogy egy buta hisztis kisgyerek vagy. Nem veszed észre, hogy a 990-es ár az nettó ár, és áfát is fizetned kell rá. A legolcsóbb szállítás biztosítás nélkül (a jófogásnál van) utánvét beszedés nélkül (a jófogásnál van) 1257,- forint. Ha hozzáteszed a biztosítást, 1892-nél járunk, ha hozzáteszed az utánvét és a szállítási díj beszedését is, akkor 2464-nél járunk.

Ehhez képest a jófogás szolgáltatása csak 1900 forint, és ha nem veszik át, nem fizetsz semmit. Tehát az esetek többségében 564 forinttal kedvezőbb, az esetek kisebb részében pedig, amikor nem veszik át, akkor 2464-gyel kedvezőbb. Miről is beszélsz?

Próbálj már meg hasonló szolgáltatásokat összehasonlítani!

És nem, nem a jófogást védem, semmi közöm hozzá...

2014. júl. 16. 10:09
 14/29 Sün!! ***** válasza:
81%

Kedves kérdező. Igénybe vettél egy szolgáltatást, amelynek a feltételeit elfogadtad. Amennyiben szerinted van jobb megoldás a csomagod A-ból B-be való eljuttatására, senki sem akadályoz meg abban, hogy azt válasszad. A fürgefutár és a jófogás alapjaiban is teljesen más szolgáltatást kínál. A jófogáson megvett termékre nem kötelező a háztól házig szolgáltatást igénybe venni. Az eladó és a vevő a jófogás kihagyásával, de a jófogás oldalán meghirdetett terméket magán úton is szállíttathatja. Pl. A fürgefutárral. DE egy 60x60x60 csomag a fürgefutáron nem 990 ft, hanem 2700 ft. A Jófogás Háztól házig szolgáltatás egy kényelmi szempontból jó megoldás lehet. A címzett nem kapja meg az eladó adatait. Tehát ez az állítás nem igaz.

"Valakinek van hasonló negatív tapasztalata, mert több embertől is hallottam most ez az új csalás..."

Nem nagyon van hasonló tapasztalatom. Mint korábban írtam munkámból kifolyólag hetente százas nagyságrendben beszélek Jofogásos feladókkal és címzettekkel. Az általad vázolt felvetésre szinte egyáltalán nem tudok példát mondani. Egy ilyen jófogás,vatera, ebay oldal a bizalomra épül. Ha benned ez nincs meg, akkor nincs mit tenni.

2014. júl. 16. 13:33
 15/29 A kérdező kommentje:
Legyen igazatok. :) Csók
2014. júl. 16. 15:28
 16/29 anonim válasza:
94%
Ebben a hónapban kifejezetten megéri mert ingyen van a szolgáltatás én ezért igénybe vettem. Bár az eladó nem tud semmit a vevőről fordítva is van veszély. Amíg nem fizetek nem kapom meg a csomagot, aztán ha kinyitom és 2 féltégla van benne mit csinálok? Addig biztos nem engedem el a futárt míg meg nem nézem mit vettem. A 3 nappal semmi gond egy cég sem viszi ki hamarabb. Sajnos az meg benne van a pakliban hogy átvernek de az nem csak itt áll fenn.
2014. szept. 16. 17:23
 17/29 brigó77 válasza:
94%
Szeptemberben az ingyenes szállítást kihasználva párezres dolgokat vettem a Jófogáson, amelyeket nem érte volna meg plusz szállítási költséggel megrendelni. A GLS reggel 8előtt pár perccel küldte az emailt, hogy aznap jönnek 10-14óra között, ez az egy gondom volt, mivel volt hogy éjszakás voltam ezt csak akkor tudtam meg amikor a nyomták a csengőt... Ezért is nem megfelelő mindenkinek a futárral való szállíttatás, volt akivel emiatt a sima postai levélküldeményben egyeztünk meg, én utaltam előre. Én mint vevő vártam a csomagokat és fizettem, semmi gond nem volt eddig hogy lekopogjam. Sajnos a fent leírt probléma nem egyedi, ezért is van pl.: a Vaterán értékelés az eladóról és a vevőről is, mert mindkét oldal lehet inkorrekt,nagyobb értékű dolgok adás-vételére tökéletes, láthatod régóta megbízható a vevőd/eladód. A Jófogás ügyfélszolgálatnak lehet írni ha panasz van vevőre vagy eladóra. Ha a csomagod visszakaptad akkor igazán nagy kár nem ért. Van aki más oldalon előre utalt tankönyvekre és azóta se jött se pénz, se könyv... Te döntöd el melyik szolgáltatás éri meg az adott helyzetben, persze ár-érték arányában és biztonság tekintetében mérlegelve.
2014. szept. 26. 11:57
 18/29 Attila_the_hun válasza:
70%
Én már számtalan esetben vettem igénybe a Jó fogás háztól-házig szolgáltatását. Több tucat terméket adtam el, illetve vettem rajtuk keresztül. Eddig egyetlenegy alkalommal sem volt gond. Sok esetben egy nap alatt is odaért amit eladtam! Nekem megér 1900ft az, hogy nem nekem kell beülnöm a kocsimba és elcipelnem a Póstára és ott sorba állva kivárni, hogy feladhassam a csomagomat.
2014. okt. 15. 14:57
 19/29 Monqa válasza:
89%
Rengeteg mindent eladtam ősszel a jófogáson, teljesen korrekt a háztól-házig szolgáltatás. Engem nem érdekel ki veszi meg a cuccomat, akár a Pápa is leütheti engem nem zavar. Minden esetben megkaptam a lóvét hiánytalanul. Tök kényelmes, nem kell a postán görcsölnöm, sorban állnom.
2014. dec. 31. 14:34
 20/29 Bodnár Tibi válasza:
0%
Szia 4 napja várom a kocsit hogyx elvigye az árut ---de eddiog nem jöött.-..mijen okos bvagy ????????????????
2015. jan. 5. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!