Szerintetek érdemes elkezdeni egy 20 éves srácnak a tőzsdézést kedvezményes diákszámlával?
A tőzsde csak azoknak szerencse játék, akik egy hirdetésre, vagy e-mail-re betolják a család vagyonát. Maga a tőzsdei kereskedés a kockázat kezelés mestersége. De mivel az emberek többsége aszimetrikus kockázat kezelő, ezért a tőzsdén nem lesz sikeres.
De a kérdezőnek:
Közel 40 évesen egyetlen dolgot bántam meg az életemben. Azt, hogy 10 évig céltalanul éltem. Igaz nem rosszul, de céltalanul. Ez nem jön vissza. Nagyon tudom támogatni ezt a törekvésedet, mert a tőzsdei siker nem anyagi helyzetedtől, sem intelligenciádtól nem függ. Csak a hozzáállás az ami sikeressé tud tenni évek alatt.
Ami fontos, hogy tanulj. Sokat! De még többet gyakorolj.
Ezt leginkább az autóvezetéshez lehetne hasonlítani. 15-20 óra /nem tudom most mennyi/ vezetés után sofőr lesz az emberből. De remeg a kezed, lábad, és bizonytalan vagy egyedül. Sokszor lenézel a pedálra, sebesség váltóra, ahelyett, hogy az utat néznéd. Óvatosan, lassan közlekedsz. Pár évvel később úgy vezetsz, hogy közben telefonálsz és eszel, vagy cigarettázol. Egyáltalán nem foglalkozol magával a vezetéssel.
Na a tőzsde is ilyen. Sok grafikont, sok kötést kell magad mögött tudnod, hogy kialakuljon ez a képességed. És csak kötsz és kötsz, és már nem számít hogy veszítesz közben, mert tudod, hogy úgyis többet nyersz. Ha megkérnének, hogy tanítsd meg, nem tudnád. Mert Te sem tudod, miért történik a dolgok nagy része, mert az agyad úgy dönt, hogy fel sem tűnik. Épp úgy, mint a vezetés.
Ha kell szívesen segítek. Keress meg: fxfreedom75@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!