Érdemes lakásba fektetni a pénzem, úgy hogy kis szeretném adni albérletbe? (többi lent)
Szerintem nem éri meg. Ha elköltöd a pénzed, akor elveszted a kamatot azonnal.
A lakásvásárláson felül kell fizetned illetéket, célszerű némi felújítást is csinálni (még ha csak keveset is), hogy ne legyen lepukkant a lakás. Ehhez képest a bevétel viszonylag kevés, és nagy a nem fizető bérlők miatti kockázat. Ezt egy közjegyzős szerződéssel ki lehet küszöbölni, de az megint pénzbe kerül.
Akkor inkább tarts a pénzed bankban vagy állampapírban. 5-10 éves futamidőben ugyanott vagy, csak sokkal kevesebb problémával.
Talán ha diákoknak adod ki a lakást, ők nem annyira kockázatosak, és Miskolcon az egyetem miatt mindig lesznek diákok.
Bérbe adni akkor kockázatos, ha nem tudod hogyan kell. Legtöbben nem tudják.
Jó helyen lévő lakást érdemes megvenni, amit könnyű lesz kiadni. Akkor érdemes belevágni, ha az éves hozam legalább 6-8 %.
szerintem megéri...
de benne van hogy rossz bérlôket fogsz ki, de végül is te válogatod meg hogy kinek adod ki. a lakástól függôen 70-200k is lehet havonta az így keresett pénzed+miután elégnek gondolod amit eddig kerestél rajta, a házat eladhatod ugyanúgy mintha semmi nem történt volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!