Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi a legkissebb összeg...

Mennyi a legkissebb összeg amiért perelni lehet/érdemes?

Figyelt kérdés
Nemrég internetes csalás áldozata lettem és lehúztak 50 euróval.Egy oldalról akartam bundázott meccseket venni,de átvert.Magyarul beszéltem az eladóval az fb oldalon keresztūl és Skrill en keresztūl utaltam a pénzt,thát tudom az email címét.Tehetek valamit ellen?

2014. jún. 20. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon nem tudsz mit tenni, mivel te illegálisan próbáltál meg pénzt szerezni, sportfogadási csalásban részt venni. Így még ellened is indítanának eljárást.

Amúgy meg elég naiv az aki azt hiszi hogy a meccseket facebookon árulják. Az ilyen körökbe az alvilág által lehet bejutni, minden más átverés. Vedd tanulópénznek.

2014. jún. 20. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A saját hülyeségem én nem verném nagy dobra...
2014. jún. 20. 15:27
 3/10 A kérdező kommentje:
És akitõl vettem az semmi illegálisat nem csinál?Érdekesek a törvények.
2014. jún. 20. 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Te beperelnél egy drogdílert vagy fegyverneppert, amiért nem megfelelő minőségű árut adott el neked?
2014. jún. 20. 15:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ő is illegálisan csinálja, fel lehetne jelenteni. Csak a saját pénzedet nem fogod viszontlátni mert ha megemlíted hogy fizettél nekik akkor onnantól már te is bűnrészes vagy. Megér neked 50 eurót hogy akár börtönt is kaphatsz?

BTK 349/A. §59 (1) Aki olyan megállapodást köt, aminek következtében valamely sportszövetség versenyrendszerében szervezett vagy a sportszövetség versenynaptárában egyébként szereplő verseny, mérkőzés eredménye nem a versenyszabályzatnak vagy a tisztességes játék elveinek megfelelő módon alakul ki, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.

És ha te mártod be őket akkor magukkal fognak rántani, az tuti.

2014. jún. 20. 15:45
 6/10 A kérdező kommentje:
És ha kiderül hogy csak egy intetnetes csaló és soha semmi köze nem volt bundmeccshez akkor ártatlan?Mert gondolom bizonyítani kell hogy valamely mérkõzés ereményét manipulálta.A végén még csak az elszenvedett áldo zat kap būntetést
2014. jún. 20. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Igyvan
2014. jún. 20. 16:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig fennáll a probléma hogy te megpróbáltál bundázott meccseket venni. Így ha csak csalók, akkor feljelentheted őket, de ha a pénzedért is pereskedsz akkor eljárást indítanak ellened sportfogadási csalás kísérlete miatt.
2014. jún. 20. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Te vagy az a looser, aki pár hete kérdezgette, hogy szerintetek ez működik, megéri, stb...

Már akkor is leírtam neked, amit most a sok kedves hozzászóló leírt neked! Pár hete még ugattál, a nagy lehetőség védelmében, erre tessék :)

2014. jún. 20. 16:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Nyílván csak csalók mert a tippjük elment.Csalásért mit kaphatnak?
2014. jún. 20. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!