Hogy érdemes pestre költözni?
Pesten szeretnék munkát vállalni, vidéki vagyok. Kb mennyi megtakarított pénzzel érdemes oda felköltözni? (albérletbe)
El akarok szakadni a szüleimtől végre, saját életet kezdeni. Az sem baj ha többen vagyunk egy lakásba. (csak nem tudom ilyen hirdetések vannak-e)
1. kezdd el Budapestnek hívni, ha már ide akarsz költözni
2. egy saját lakás bérlése mondjuk 60+közös költség (8-13.000)+rezsi+KAUCIÓ. Ezért én azt javaslom, próbálj másokkal egy helyre menni (felvi-n vannak ilyen hirdetések) vagy máshoz beköltözni.
3. szerintem, ha piacképes szakmád van nagyon durván (pl. informatikus vagy, vagy gazdasági területen dolgoznál), akkor elég egy havi megtakarítás, és fel tudsz költözni, mielőtt munkád lenne. De ha nem ennyire piacképes a szakmád, akkor én várnék, amíg lesz munkám, és utána költöznék fel.
tipp, ha megengeded: az önéletrajzodban legyen Budapest mint lakhely (nem kell fiktív cím hozzá, csak a város), mert vidéki címmel mi be se hívjuk az embereket. Mert annyi probléma lehet, fizetni kell a bejárását vagy mittudomén, azokat meg sem nézzük, szóval ez fontos.:) Akkor is, ha még nem találtál lakást!
Csak jó munkával érdemes menni, viszonyításképp ha keresel nettó 120-at akkor nem érdemes Pestben gondolkodni, ugyanis más világ, mint mondjuk Miskolc esetleg Debrecen.
Az albérlet amúgy sem életbiztosítás mert addig lakható, míg nem vándorolnak el a lakói, utána a nyakadon marad és ráb*szol.
Szia!
Én úgy kezdtem,hogy főiskolásokkal költöztem össze,így jóval olcsóbb,mert megoszlanak a költségek,de több a súrlódási lehetőség is.
Fontos,hogy előre meg kell állapodni a lakótársakkal,hogy milyen módon lehet lelépni az albérletből,nem hagyva fizetnivalót másoknak.
Legyen zárható a szoba,nem nagy biztonság,de mégis...
Ne közösködj kaján,mosószeren stb másokkal,mert egy guriga wc papíron is lehet vitát nyitni,bármilyen pitiánernek is tűnik.
Egyszer laktam egy idős néninél is,szuper volt,mintha a mamám lett volna...persze biztos van ellenpélda is,de pl fűnyírásért cserébe főzött rám néha stb...
Ha tudsz spórolni és kompromisszumokat kötni,illetve hamar találsz munkát,akkor nem kell oltári nagy összegekre gondolni,de albérlet,kaució,bérlet,kaja 1-2 hónapra,ezzel számolni kell.
Ha nem túl messze laksz Pesttől,akkor munka ügyben fel is utazhatsz,bejárhatsz eleinte.
Vagy ha van ismerősöd,az is sokat lendíthet a dolgon,ha szállást tud adni.
Szüleiddel is megbeszélheted,hátha tudnak támogatni ,hogy nekivághass,majd visszaadod:)
A pénz összege főként azon múlik,hogy találsz munkát.
Remélem sikerül!
Csak akkor költözz, ha 100%os biztos munkahelyed van és már aláírtátok a munkaszerződést!A semmire ne költözz!
Számíts úgy, hogy albérlet, rezsi, van ahol még 2 havi kauciót is kérnek albira, a bkv bérlet havi 9500Ft pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!