Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki megszerezte a...

Ha valaki megszerezte a bankkártyám adatait és paypallal ellopott róla pénz?

Figyelt kérdés

...a bankom segítségével ki lehet deríteni hogy ki volt az???

A paypal címér megtudni legalább? vagy ip címet vagy valamit...?

2014. máj. 3. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Paypalhoz jelszó is kell, azt is megszerezték?
2014. máj. 3. 17:38
 2/11 A kérdező kommentje:

nem érted...

gondolom mikor fizettem valahol akkor nézték meg az adatokat a kártyán, majd nyílván a saját paypal fiúkjához hozzárendelte a kárytám és leemelt róla...

mivel van internetbankom, azt látom hogy a tranzakció paypallal történt. A kártyát természetesen egyből letiltattam, de ha utánamegyek a bank ki tudja deríteni h ki a tettes?

2014. máj. 3. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Saját paypal fiókjához csak úgy rendelhete ha hozzáfér a kivonatodhoz is.Csak ha úgy le leste nem tud fizetni vele mert aktiválni is kell
2014. máj. 3. 18:09
 4/11 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a saját Paypal fiókjához más néven lévő kártyát nem lehet hozzáadni. Tehát ha igaz a sztpri, akkor a TE neveddel nyitott egy Paypal accountot, de akkor hogyan jutott át a 5 jegyű kódos ellenérzésen? Érdekes sztori.
2014. máj. 3. 18:13
 5/11 anonim ***** válasza:
4 jegyű, bocs
2014. máj. 3. 18:14
 6/11 A kérdező kommentje:
hát én ezt már nem tudom, mert nem értek a paypal-hoz... csak ibank-ban annyit látok h paypallal hajtottak végre tranzakciót...
2014. máj. 3. 18:25
 7/11 Hintalow ***** válasza:

Paypalon keresztül simán lehet fizetni kártyával akkor is, ha nincs regisztrál paypal fiókod, kvázi "vendégfelhasználóként" úgy simán kivitelezhető.

Kérdezőnek:

nem nagyon fogod megtudni, hogy ki volt, a bankok nem igazán óhajtanak ilyen esetben belemenni egy nemzetközi (kártyatársaság & paypal így első blikkre) feljelentésbe/bírósági ügybe.

Viszont számodra nem is az a fontos, hogy vajon kína vagy inkább oroszország eldugott bugyrából tevékenykedtek a csalók, hanem hogy visszakapd a pénzedet. A bankodnál indíts bankkártya reklamációt (chargeback) amin keresztül visszaszedik a pénzed (itt lehet kérni előzetes jóváírást is, sőt célszerű, mert a kivizsgálási ideje 90-120 nap)

Tudom-tudom, a paypal maga is eredményesen kezeli a problémás ügyeket, és jó a kártalanítási rendszere, de ha a kérdező nem ismerős vele, az lenne a nehezebb út.

2014. máj. 3. 19:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Amit állítasz az megközelítőleg lehetetlen, mert:

- PP-on megadott adatoknak 100%-ban egyeznie kell a bankszámla adataival. Ergo a te nevedre kellett volna, hogy PP accountot nyisson az ürge

- A PP aktivációhoz hozzá KELL férni a bankszámlakivonatodhoz - ehhez viszont nem elég a bankkártyán szereplő információ!

Simán fizetni a bankkártyával a neten minden adat birtokában - na azt lehet! Inkább erről lehetett itt szó.

Jelezni kell azonnal a banknak, hogy az adott tranzakciót NEM TE KEZDEMÉNYEZTED és le kell tiltatni a kártyát!

Az, hogy ki volt teljesen mindegy, a bank kártalanít ilyen esetben.

2014. máj. 3. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:
+ a kártyát le kellene tiltatni.
2014. máj. 3. 20:49
 10/11 anonim ***** válasza:
A PayPal ügyfélszolgálatát hívd fel, ott magyarázd el, és stornóztasd a tranzakciót. Vagy ha PayPal-en keresztül történt, ott azt is megnézheted, kinek ment a tranzakció, kinek fizettél, azzal is vedd fel azonnal a kapcsolatot. Nekem is éltek már vissza a neten a bankkártyámmal, de mivel kaptam róla sms-t, rögtön megkerestem a webáruházat, ahol fizettek a kártyámmal (valami angol üzlet volt), felhívtam őket, mondtam, hogy visszaélés történt, stornózták a vásárlást, és azonnal visszautalták a pénzem. Két nappal később újra a számlámon volt. A kártyát is rögtön letiltattam.
2014. máj. 3. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!