Ha valaki megszerezte a bankkártyám adatait és paypallal ellopott róla pénz?
...a bankom segítségével ki lehet deríteni hogy ki volt az???
A paypal címér megtudni legalább? vagy ip címet vagy valamit...?
nem érted...
gondolom mikor fizettem valahol akkor nézték meg az adatokat a kártyán, majd nyílván a saját paypal fiúkjához hozzárendelte a kárytám és leemelt róla...
mivel van internetbankom, azt látom hogy a tranzakció paypallal történt. A kártyát természetesen egyből letiltattam, de ha utánamegyek a bank ki tudja deríteni h ki a tettes?
Paypalon keresztül simán lehet fizetni kártyával akkor is, ha nincs regisztrál paypal fiókod, kvázi "vendégfelhasználóként" úgy simán kivitelezhető.
Kérdezőnek:
nem nagyon fogod megtudni, hogy ki volt, a bankok nem igazán óhajtanak ilyen esetben belemenni egy nemzetközi (kártyatársaság & paypal így első blikkre) feljelentésbe/bírósági ügybe.
Viszont számodra nem is az a fontos, hogy vajon kína vagy inkább oroszország eldugott bugyrából tevékenykedtek a csalók, hanem hogy visszakapd a pénzedet. A bankodnál indíts bankkártya reklamációt (chargeback) amin keresztül visszaszedik a pénzed (itt lehet kérni előzetes jóváírást is, sőt célszerű, mert a kivizsgálási ideje 90-120 nap)
Tudom-tudom, a paypal maga is eredményesen kezeli a problémás ügyeket, és jó a kártalanítási rendszere, de ha a kérdező nem ismerős vele, az lenne a nehezebb út.
Amit állítasz az megközelítőleg lehetetlen, mert:
- PP-on megadott adatoknak 100%-ban egyeznie kell a bankszámla adataival. Ergo a te nevedre kellett volna, hogy PP accountot nyisson az ürge
- A PP aktivációhoz hozzá KELL férni a bankszámlakivonatodhoz - ehhez viszont nem elég a bankkártyán szereplő információ!
Simán fizetni a bankkártyával a neten minden adat birtokában - na azt lehet! Inkább erről lehetett itt szó.
Jelezni kell azonnal a banknak, hogy az adott tranzakciót NEM TE KEZDEMÉNYEZTED és le kell tiltatni a kártyát!
Az, hogy ki volt teljesen mindegy, a bank kártalanít ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!