Ha valaki itt véleményt kér, hogy saját vállalkozást nyitna, vállalkozna, az emberek miért mindenkinek 99,99999%-ban azt válaszolják, hogy felejtse el?
Kedves? kérdező!
Ha túl sok a pénzed és máshogyan nem tudsz megszabadulni tőle, akkor a pufogás helyett menjél és csinálj valami veszteséget termelő céget. Ez egy szabad ország nem fogunk foggal, körömmel megakadályozni benne!
Komolyan gondolod, hogy akinek nincsen 1 petákja sem. Nem ért semmihez. Nincsen ötlete sem. Nem érti a világ működését még alap szinten sem. Sóher a könyvelőnek pénzt kiadni.
Az üzletvezetést úgy képzeli alapít egy céget, hátradől és egész nap szopatja a t***ét, a pénz pedig csak dől-dől és dől...
Heti 15-20 ilyen jellegű téveszmékkel tarkított kérdést írnak ki! Sokan jóindulatból felhívjuk a téveszmékre a figyelmet. Mi jön ebből le a kis pulyának?
Tényleg mi is jön le neked ebből?
Én ha nagy ritkán hozzászólok ilyenekhez, akkor inkább arra szoktam felhívni a figyelmet, hogy tisztában van-e a kérdező egy kisvállalkozás alapvető könyvelési/adminisztratív dolgaival (könyvelő, adótanácsadó vagyok).
Nagyon az szokott lejönni, hogy még az is újdonságszámba megy sokaknál, hogy vannak havi fix fizetendők (adók, járulékok stb.), amit akkor is ki kell termelni, ha az első időkben természetes, hogy nem fog "dőlni a lé".
...aztán meg való igaz, hogy nagyon sokan szeretnének ingyen tanácsokat, de persze nem az általánosság szintjén (amit egyébként ki nem tudna megnézni pl. az adózóna kalkulátoraival vagy az ingyenes netjogtárban stb.)
Akinek valóban rendelkezésre áll a kezdőtőkéje, az nem sajnál egy üzleti tervet is készíteni/készíttetni- abból meg azért ki szokott derülni, hogy mennyire kivitelezhető, mennyire nyereséges stb. lenne a vállalkozás vagy az ötlet.
A közvetlen munkám során látom azt, hogy nagyon sok a kényszervállalkozó, valóban sok egyéni vállalkozó, kis társaság megy tönkre, nagyok az adó- és adminisztrációs terhek- és akik már évek óta vállalkoznak, azok között is sok kényszerül visszaadni a vállalkozói engedélyét vagy küszködik a fennmaradásért.
Sokkal több munkám adódik mostanáság a végelszámolásokkal, felszámolásokkal kapcsolatban, mint az új vállalkozás indításával kapcsolatban, ami elég szomorú egyébként.
A másik pedig az emberi oldala: a vállalkozói lét egyfajta más szemlélet, más személyiség, mint az alkalmazotti lét. Bizony sokan nem alkalmasak rá.
De egyet ne felejtsetek el, mindenkinek az van mondva ne vállakozzon
Csak akinek csicskázik az ember, az is vállalkozott, és bejött neki.
Amúgy megyek is mégpedig a héten, ha kell a hetedik veszteséget termelő céget is megcsinálom (eddig egy veszteséges sem volt), akkor majd a nyolcadik összejön, nem érdekel mennyi a tanuló pénz, de az, hogy valakinek addig jusson el az agya hogy betanított munkát végezze annak grat. Úgyis sorba szedik a Xanaxot az ilyen helyeken, meg esnek össze.
Amúgy senkinek nem érdekel a véleménye, mindig mindenki lehúz (a való életbe, pedig nem is kérdezem őket), hogy nincs értelme, ha egyedül én gondolom így akkor is csinálom.
Konkrétan azt kérdeztem ITT miért húzza le a kérdezőt a válaszadó.
Eszem ágába nem lenne megkérdeznem itt senkit sem, hogy jó lesz e vállakozásom. Mert úgy állok hozzá, hogy tökéletes lesz, ha nem, akkor leszűröm mi a probléma, kijavítom.
ÉS NAGYON értelmes kérdések is vannak jó ötlettel is de mindig az a válasz, hogy csak időpocsékolés
Ha mindenki így gondolkodna, akkor most nem lenne egy vállalkozó sem.
TUDJÁTOK AZ A BAJ, HOGY A VÁLLALKOZÁSSAL KIALAKULT EGY OLYAN TÉVHIT, HOGY ÁLTALÁBAN AZ NEM ÉRI MEG, MERT MINDIG BUKTA, EZÉRT AZ EMBEREK MARADNAK A GÜRIZÉSNÉL.
Hát nekünk van vállalkozásunk. S bizony nagyon nem egyszerű az élet, pedig értünk hozzá, DE egyre nehezebb megélni belőle.
Így bizony a férjemre hagytam a vállalkozás nagy részét, s visszamentem főállásban dolgozni, nettó 236 ezerért.
Sokkal biztosabb, mint amit a vállalkozás hoz.
S sokkal nyugodtabbak vagyunk, mert van egy biztos is az életünkben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!