Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nyernétek a lottón 60...

Ha nyernétek a lottón 60 millió forintot, mihez kezdenétek ebből az összegből?

Figyelt kérdés
kocsi, ház, vállalkozás, befektetés, stb, minden érdekel ti mit csinálnátok belölle

#nyeremény #nyerés #lottó #megnyertem a lottót
2014. ápr. 16. 11:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

20 éves megtérülés és 50 eFtátlagár Budapesten a normális 1,5-2 szobás lakások bérleti díja???? Hol élsz te? Most is van kiadva ilyenünk 75 eFtért és volt bőven jelentkező.

Az adózást nem magánszemélyként kell megtenni, hanem cégként, akkor kicsit más...

Természetes, hogy számítanék tőzsdei vagy befektetési tanácsadóra, mert nem tőzsdei vagy befektetési szakértő vagyok- miért baj ez?

Tudod a pénzügyben is sokféle részterület van, akárcsak a jogban vagy az orvostudományban- nem lehet egyformán jól érteni mindegyikhez és a tőzsdei, befektetési kérdésekben igenis naprakésznek kell lenni, én legalább beismerem, hogy nem vagyok vagy nem olyan mértékben mint egy erre specializálódott tanácsadó cég.

A külföldi tanulásról pedig úgy hiszem személyesebb tapasztalatom van, mint neked, ugyanis nyugat-európai egyetemen szakosodtam.

Nem értem a támadást és a cinizmust, savanyú a szőlő?

Miért kell itt egy ilyen jó kérdésnél is beszólogatni?

2014. ápr. 18. 15:56
 12/26 anonim ***** válasza:
53%
Látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz, csak nagyképűen irkáltál mintha valami nagy szakértő lennél, le is lettél értékelve... egy angliai, amerikai egyetemre neccesen lenne elég ez a 60 millió, maximum ha csak arra költöd az egész nyereményt(20-40 ezer dollár a tandíj, és még nincs benne a megélhetés...), persze nem az ilyen skandináv egyetemekre gondoltam, de azoknak a presztízsük is jóval lejjebb van, akkor jobban jár az ember ha itthon marad BCE, BME, ELTE és társain. De annyiban egyetértek, hogy megtérülő befektetés lenne, ha a gyerek kint marad és kint dolgozik, mellesleg én is közgázt hallgatok, igaz nem nyugat Európában csak a bgf-en. Arra is kíváncsi lennék, hogy te hol tudtál majdnem 80 ezerért egy 8-10 milliós putris panelt kiadni? Mert van aki annyiért felteszi a netre, de annak ott is rohad a hirdetése az alberlet.hu-n fél éve. 20 év alatt meg tényleg nagyon fasza a megtérülés, amikor állampapírral jobban járnál(kincstárjeggyel kb havi 100 ezer hasznod lenne) vagy bármelyik nevesebb alapkezelő összerak, alsó hangon 3-4 év alatt 30% hozamot, és ne gyere azzal, hogy nem befektetéselemzésre vagy tőzsdére szakosodtál, mert pénzügyes közgázosként ezt még bőven kéne tudnod, vagy ti nem tanultatok pénzáram, időtáv, hozamszint számolást pénzügyi termékeknél? Mert ez kb. pénzügi alapismeretek alatt oktatják mindenkinek, még a nem pénzügyes közgazdászoknak is... de van egy olyan érzésem, hogy te felsőoktatási intézményt maximum kívülről láttál(ha már te is így ismeretlenül megállapítottad, hogy hol nem végeztem biztosan):DDDDDDD nevetséges vagy
2014. ápr. 18. 19:35
 13/26 anonim ***** válasza:
15%
Mellesleg a portfolio.hu-n vagy bármelyik hasonló oldalon ahol szokott kérdezz-felelek lenni szakemberekkel vagy van fóruma, és megkérdezed az ingatlant, hogy jó befektetés-e, akkor azt mondják, hogy már rég nem, csak a dilettánsok hajtogatják mindig, hogy az a legjobb befektetés, nem pénzügyes közgazdászok. Az ingatlanfejlesztés lehet, hogy az, de ahhoz a 60 millió édeskevés. Mellesleg mielőtt elkezdesz sírni, te fordítottad át személyeskedésbe a veszekedést, én csak vitatkoztam 1-2 ténnyel amit leírtál.
2014. ápr. 18. 19:42
 14/26 anonim ***** válasza:
37%

Szóval főiskolás vagy és kiosztasz. Szuper.

Nem egy kategória vagyunk, majd akkor vitatkozom veled, ha már fel tudsz mutatni valamit.

Nem csak angolszász nyelvterületen vannak jó egyetemek- én sem Amerikában végeztem- de legalább már végeztem, mégsem osztalak ki.

Ki mondta, hogy "putris panel"? Csak mert te mást nem ismersz?;)

Gondolom árverésen sem vásárolták még- ne oszd itt az észt 20 évesen, mikor eltartani sem tudod magad, nemhogy felmutatni valamit..

Természetesen tanultam pénzügyi alapfogalmakat- jóval többet is, de nekem nincs szükségem önigazolásra egy ilyen fórumon- nem az tesz egyébként majd jó gyakorlati szakemberré, ha fejből tudod idézni a tankönyvből a fogalmakat ;)

Egy kis higgadtság, valami kis élettapasztalat, kisebb arc- és majd ha sikerül lediplomáznod, akkor majd megvitatjuk a szakmai kérdéseket is.

Remélem gyakornoknak nem hozzánk jössz, másképp nem hiszem, hogy a való életben kereszteznéd az utamat (a lakást sem adjuk csóró, ám annál arrogánsabb huszonéves kis mitugrálszoknak;)

Szuper egyébként, hogy itt éled ki a frusztrációdat- a kérdés nem rám vonatkozott.

Menjél tanulni.

2014. ápr. 18. 20:55
 15/26 anonim ***** válasza:
53%
Az igen, egyik ténnyel se tudtál vitatkozni, megcáfolni csak leírtál fél oldal személyeskedést. De ha már személyeskedés, nekem legalább lesz diplomám nem úgy mint neked, gondolom valami tesco pénztáros vagy aki itt éli ki magát. Albérletre meg nem lesz szükségem, egy kis vállalkozásom meg már most is van(ha nagyon kételkedsz még el is küldhetem privátba, talán az e-cegjegyzek-et még te is tudod használni), valószínű főiskola után is vállalkozni fogok. :) Jó gürcölést heti 40 órába meg 100 ezrekért 1 szobás lakások kiadását.
2014. ápr. 18. 21:02
 16/26 anonim ***** válasza:
53%
Nincs szükséged önigazolásra, ó hogyne, gondolom ha jobban belemennénk a pénzügyi számításokba egyből felsülnél a kamu diplomáddal.
2014. ápr. 18. 21:05
 17/26 Alif-a válasza:
77%

Miért veszekedtek?

Neked utolsó miért fáj a másik véleménye?

Nem nyert senki öcsém, erre már hajbakapsz?

Messziről jött ember... tudod.

Te is nagy arc vagy, meg a másik is, a te modorod kimondottan tré.

On: van egy vállalkozás a családban és egy életképes ötlet továbbfejleszteni. Én erre költeném a nyereményt.

2014. ápr. 18. 21:30
 18/26 anonim ***** válasza:
42%
Nekem meg pont az jön le, hogy a 84%-osnak fáj a másik véleménye, a 64%-os elmondta a véleményét az ingatlanról és azóta személyeskedik a 84%-os, persze utána a 64-es is elkezdte... én, mivel tudom, hogy 10/9 vállalkozás megbukik meg már nagyon nem is lehet újat kitalálni, inkább betenném állampapírba, vagy valami biztos dologba, vagy kikérném a tanácsát egy befektetési tanácsadónak mivel én nem értek annyira hozzá.
2014. ápr. 18. 21:44
 19/26 anonim ***** válasza:
79%
Én BGF-es közgazdaságtan hallgatóként nem arcoskodnék semmilyen fórumon :D
2014. ápr. 19. 01:27
 20/26 anonim ***** válasza:
Mi a problémád vele? Magyarországon a 2. legjobb közgazdasági képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmény. A pénzügy&számviteli rangsorokon meg már csak a hírneve tartja corvinus-t az 1. helyen a bgf előtt, amire sok multi hr osztálya is rájött már.
2014. ápr. 19. 02:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!