Van-e joga a elállni a vásárlástól?
Figyelt kérdés
Eladtam egy használt motorkerékpárt. A vevő megnézte,kipróbálta,megvette és saját lábon hazavitte. Másnap nem tudta beindítani,vagyis túlszívatta,beköpte a gyertyákat! A motor (90-es években készült sor4-es). Most vissza akarja kapni a pénzt mert hogy én egy sz.r gépet adtam neki. Hiába mondtam a telefonba hogy vegye ki takarítsa meg és ne full szívatóval indítsa,úgy jó lesz. Ő csak a pénzét akarja.2014. márc. 24. 23:15
1/3 anonim válasza:
Tudtommal jogilag bizonyos napig joga van hozzá.
2/3 anonim válasza:
nincs joga. Távollévők közötti szerződés esetén van egy x napos elállási jog, 8 nap volt, asszem 12-re ugrott most az új PTK-val, de pl ez nem vonatkozik aukcióra.
Ha személyesen vette át, akkor mehet a sóhivatalba.
Gondolom adásvételi megvolt meg ami kell, szerződést papíron nem kötöttetek külön, olyan pont, hogy garancia nincs, tehát nincs semmi plusz joga.
3/3 anonim válasza:
Hasonlo ugy kocsinal... nem letezik hivatalosan elallasi jog ( ugyved szerint ), max polgari peren keresztul kovetelheti vissza a penzt ami evek, 5000 ft iletek es igyvedi koltseggel jar ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!