Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek átverés? Jelentkez...

Icerocket kérdése:

Szerintetek átverés? Jelentkeztem egy németországi munkára, ahol egy férfi a Flughafen München GmbH megbízásából takarítói állásra toboroz a müncheni repülőtérre.

Figyelt kérdés
Első ránézésre nem tűnik átverésnek, át is utaltam neki 70 eurót szálláskaucióra. De most, hogy századjára is elolvastam a levelet amit nekem küldött, kétségek léptek fel bennem. Kérlek benneteket gyorsan válaszoljatok, mert elvileg hétfőn reggel 8-kor indulni kell, a Westend előtt lesz a találkozó. A hirdetés linkjét sajnos már nem tudom feltenni, mert mindenhonnan eltávolította. Nincsenek elérhetőségei, csak egy email cím, meg egy bankszámlaszám, ahova a pénzt kell átutalni.
2014. márc. 4. 09:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
sajnálom. :( tényleg kár, de a 0 tanulópénz valóban jó. :)
2014. márc. 4. 11:49
 12/13 A kérdező kommentje:
a nevét sajna nem írhatom le mert törlik a beszélgetést, talán annyit, mások okulására hogy S. A. és felesége S-né általában német nyelvterületre keresnek munkásokat, a nettó 1570 euró pedig egy visszatérő motívum a hirdetéseikben. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és észrevételeket!
2014. márc. 4. 12:06
 13/13 anonim válasza:

Végig olvastam, már az elején látszott hogy nem tiszta.

- helyesírási hibák

- a közvetítő cégek mindig a fizetésedből vonják le az esetleges költségeket, soha nem utalunk előre

- Németországban 6 adókategória van, ezért nem lehet mondani pontos nettó bért, nem is nagyon szokták írni maximum hozzávetőlegesen, de a bruttó bért akkor is megadják. Ráadásul 1570€ feltűnően sok egy szakképzetlen munkaerőnek. (a közvetítővel magasabb díjban egyeznek meg, így még irreálisabb hogy ennyit fizessenek egy takarítónak)

- kiutazás előtt személyesen találkoznak veled és aláírod a szerződést

A jófogás, apród oldalakon lévő hirdetésekről mindig csak az derül ki hogy csalás. Keress inkább közvetítő cégeket és a weboldalukon nézz szét. Utána kereshetsz a közvetítőről véleményeket, tapasztalatokat.

Látom már kiderült hogy csalás, de gondoltam leírom, legközelebb hátha több szerencséd lesz.

2014. márc. 5. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!