Igen, de valószínűleg akkor is az számított valakinek, akinek volt valamije.
2014. febr. 20. 23:05
4/11 anonim válasza:
A világ most sem pénz alapú, már régen információ alapú. Régebben az információ gyorsasága volt a lényeg, most a feldolgozható információ nagysága és hatékonysága. A pénz csak egy mérőeszköz, mindig a hatalom volt a lényeg. Régen az összegyűjtött információ birtokában irányítottak, most az a hatalom, hogy ki tudd olyan információt előállítani amivel irányítani lehet.
2014. febr. 20. 23:08
5/11 anonim válasza:
A zombi apokalipszis után más világ lesz. Ott egy doboz konzervért öljük meg egymást, vagy egymást esszük meg.
2014. febr. 20. 23:27
6/11 anonim válasza:
Most sincs már pénz alapú világ.
Utalnak a kártyádra egy számsort, ami a fizetésed, a boltban leveszik az utolsó 5 számjegyet amikor fizetsz, a közműszolgáltatóknak átutalsz egy számsort a havi rezsid kifizetésére stb.
2014. febr. 20. 23:58
7/11 anonim válasza:
Gratulálok, hogy nem ismered a számlapénzt és azt gondolod a pénz a bankó vagy érme és a számlapénz csak számocskák egy online vagy offline felületen. Teljesen rossz a pénzről kialakított fogalmad, legutóbb a 95 éves dédapámnál találkoztam vele 20 évvel ezelőtt, ami érthető volt az Ő esetében.
2014. febr. 21. 08:24
8/11 anonim válasza:
Nem lesz. Mindegy, hogy minek hívjuk, de az, aki okos, jól képzett, hasznos a társadalomnak, mindig jobban fog élni, mint az, aki csak lógatja a lábát egész nap.
2014. febr. 21. 09:00
9/11 A kérdező kommentje:
Ez nem is kérdés kedves előző. AKi egész nap láblógat, már csak azért sem élhet olyan jól, mint az aktív ember, mert nem megéli, hanem leéli az életét.
Én olyan változásra gondoltam, hogy az embereket nem a pénz fogja főként motiválni. Nem az lesz az állandó cél, hogy másokat manipuláljunk, mások felébe kerekedjünk. Én egy csodás világról álmodom, ahol mindenki szeret mindenkit, és senki sem akar ártani a másiknak. Ahol kölcsönösen törődünk egymás jólétével. Hm, ahogy leírom, magam sem hiszem el. Be kell valljam. De én akkor sem szeretem ezt a világot.
2014. febr. 22. 01:18
10/11 anonim válasza:
Az már a filozófia témaköre, amerre evezel. Idealisztikus világ, ami egy dolog miatt nem működne: pont az a versenyszellemet, találékonyságot venné ki az emberiségből, ami kiemelte az állatvilágból.
Gyakorlatilag a szabályok megszegése és többre vágyás vitte előrébb az emberiséget. Vannak, akik ezt jó célra, vannak akik rosszra használják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!