Papír és tanuk nélkül kölcsön adott pénzt, vissza lehet kérni/követelni jogi úton?
Barátom kért kölcsön még nyáron egy ismerősétől pénzt. Többször vissza akarta adni, azt mondta az illető, hogy nem sürgős vigye el a párom a gyerkőcöt strandra, moziba stb.
Most a barátom munkanélküli lett, én most fejeztem be a sulit. Az illetőnek hirtelen kell a pénzt (nem azért, mert szüksége van a pénzre, hanem mert a barátom nem nagyon keresi, mert vagy munkát keres, vagy nálunk van).
Mondjuk, hogy most febr.ban elkezdett dolgozni, március elején ahogy jön a fizu, azonnal megadja a pénzt. Neki az késő (igaz,hogy 8 hónapig nem volt sürgős az a 10 ezer ft), vasárnapig kapott haladékot a barátom, ha addig nem fizet, az illető jogi útra tereli az ügyet.
Jelenleg annyi pénze van, hogy megoldja a munkába bejárást (25 km-re van a munkahelye, és fillérre ki van számolva a buszpénz). A kajáját 100%ban a szüleim fedezik, a gyerektartásra és albérletre adtak már neki kölcsön, többet már ők sem tudnak.
Nem tudja jogi útra terelni, mert semmivel sem tudja bizonyítani, hogy tényleg adott kölcsön és mennyit.
Ennyi erőből bárki bárkire mondhatja, hogy ő kölcsön adott neki.
Nem erről van szó. Csak szeretnénk normális viszonyban elrendezni ezt az ügyet, de csak jövő hónapban tudjuk kifizetni.
Én is keresek munkát, de ha találok is, az sem fizet 1-2 napon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!