Van egy osztálytársam aki egyben a haverom is volt. És kb: 3 hónapja oda adtam neki folyamatosan a telefonomat amikor kérte. Neki is volt egy sony xperia x8-a. Aztán mondja nekem tegnap , hogy cseréljük el mondom neki cseréljük. Mondom ebből nem lesz probléma meg baj, hogy vissza csere meg szól anyád. Azt mondja nem szól azt csinál amit akar. Mondom neki jól van akkor cseréljük de mondtam neki azt is hogy mindegy mit csinál, mert ha nem cserél én akkor is eladóm az nap a telomat azt mondja , hogy ne adjam el hanem cseréljük el mondom nekem mindegy oké akkor cseréljük. de oda is adtam neki, hogy ellenőrizgesse át matek órán meg szakmain meg szünetekbe meg 3 hónapon keresztül is oda adtam neki azt mondja jól van elcserélhetjük. Csaj a a probléma hogy ma szólt a suliba, hogy adjam neki vissza a telefonomat, mert le van tiltva amiről nem is tudtam. A telefon nem lopott hanem előfizetéses volt de ingyen adták apunak ajándékba díjmentesen is hozták házhoz csak az egységet kellett fizetni amit nem fizetünk be, de nem tudtam, hogy a telefon le van tiltva azt tudtam, hogy csak a kártya.. és kb.: 3 hónapja nincs benne kártya, de ezt tudta ő is. És most azt mondja a suliba , hogy feljelent vagy fizessem ki vagy adjam neki vissza. Vissza adnám neki, de már nincs meg fizetni meg nem fogok és nem is tudok ne nézzen hülyének dupla árat kér mint amennyit ért. Most ebből nekem lesz baj ha nem fizetem ki vagy ha nem adom neki vissza. Ha feljelent én ütöm meg a bokámat vagy ilyen esetbe mit csinálnak a rendőrök? Meg azt is mondta, hogy bejön az anyja a suliba. 16/f ( bocsi a helyes írásért nagyon kellett sietnem )
A rendőrség ilyesmivel nem foglalkozik, hiszen nem történt bűncselekmény...
Polgári ügy, maximum polgári perre vihetné, de nyilván 16 éves gyerekek nem fognak ilyesmivel polgári pert indítani.
Ellenben ha egy ici pici gerinc is van benned akkor kártalanítod / visszacsinálod a cserét. Ugyanis a nem tudás nem mentesít. (mellesleg ilyenkor MINDIG letiltják a készüléket is, nem csak a kártyát!).
Alternatív megoldás, hogy elviszitek egy telefonoshoz és "függetlenítitek" a készüléket, átütitek benne az IMEI számot. Akkor fog gond nélkül működni a készülék. Ennek a költségét természetesen te állhatnád...
2014. jan. 17. 16:20
4/6 anonim válasza:
"átütitek benne az IMEI számot"- tudtommal azért börtön jár...
2014. jan. 17. 16:45
5/6 anonim válasza:
Ha börtön nem is, de szabálytalan, igen.
2014. jan. 17. 16:46
6/6 anonim válasza:
Itt egyszeru ez a helyzet, nem a szolgaltato tiltotta le a telefont hanem a haverod akivel elcserelted, ha letiltottak volna azt csak apud kerhette volna aki megkotte a szerzodest a szolgaltatoval, a haverod lehet hogy nem jol gepelt be a telefonba es a telefon lezarta magat, ilyen massal is tortent mar, beviszi a haverod egy gyors szervizbe es perceken belol kikodolyak neki egy x osszegert.
Te pedig ne foglalkozz vele amikor elcserelted mindket keszulek mukodott,es ne is fizessmert nem vagy koteless ra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!