Igaz vagy kamu ez az állítás?
Interneten egy apróhirdetési oldalon olvastam hogy ezeket a limitált 50ft-osokat: ,nemzetközi gyermekmentő,Magyar Vöröskereszt,forradalom emlékére,római szerződés érméket
állítólag az MKB visszaveszi.
"limitált kiadású 50 forintos ezüstérméimet eladásra bocsájtom, verziószerinti változó darabáron! Az MKB visszavásárlás 4 ezer forintot kínál darabjáért"
Szerintem büdös nagy humbuk, s csak azért írta,hogy drágábban eladja.
Valaki hallott esetleg erről?
Akkor jól gondoltam. Utálom az ilyent.
Mert ő állítólag lusta átmenni másik városba,ezért eladja ár alatt.
3. nem tudtam,hogy ez illegális. Amúgy is az interneten több 100 ilyen "limitált" érme van fent hirdetve.
4.
Üdv.
Érmegyűjtő vagyok, valamennyire jártas vagyok a témában. Ezek forgalmi emlékpénzek, más országokban (pl. Nagy-Britanniában) szinte minden évben adnak ki, és raknak ilyeneket forgalomba, nálunk 50 Ft-osból 5 fajta, 20-asból 1 fajta, 100-asból 1 fajta, és 500-as papírból 1 fajta van forgalomban. Mivel az emlék 50-eseket 2.000.000 darabban adták ki, és hatalmas mennyiséget vontak be a forgalomba, így ezeknek az érméknek numizmatikai értékük nincs! Stabil 50 Ft / db. Senki nem ad értük többet, hiszen idő kérdése, és úgyis kap vissza a boltban.
Tehát a sztori egyértelműen kamu, jól sejtetted, kedves Kérdező. Az is mutatja, hogy kamu, hogy az MKB-ra hivatkozik, aki csak egy sima kereskedelmi bank, mint a Cofidis, vagy a CIB, vagy az összes többi, semmi köze a pénzérmék vásárlásához. Magyarországon csak a Pénzverő bocsáthat ki, és vonhat be / vásárolhat fel pénzeket névérték felett.
Az meg pláne humbuk, hogy "ezüstérméimet". Anyaguk, méretük, tömegük megegyezik a normál kerecsensólymos 50-esekkel, réz-nikkelből készülnek.
Vigyázzatok, át ne verjenek titeket ezek a csalók!
Üdv.:
polarbeer
polarbeer: nekem is van egy halom ilyen érmém :)
Akkor jól sejtettem,elég hülye duma volt tőle..!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!