Kapok szabadságot? (FONTOS)
Figyelt kérdés
Munkaügytől kiközvetítettek állásajánlatra, és hétfőn kezdek dolgozni. Érdekelne, hogy ki tudok venni most januárba 2 nap szabadságot? Orvoshoz van időpontom és máskor nem tudom elintézni. (Amúgy pályakezdő vagyok.)2014. jan. 6. 12:10
1/4 anonim válasza:
A munkaviszony első három hónapjában nem köteles a munkáltató a kérésednek megfelelően kiadni a szabadságodat.
2/4 A kérdező kommentje:
Az gáz...
2014. jan. 6. 12:37
3/4 anonim válasza:
Minden megegyezés kérdése. Hivatalosan próbaidő alatt ami 3 hónapos szokott lenni, a munkáltató nem köteles szabadságot adni. Viszont ha odaállsz a főnök elé, megmutatod a papírt, hogy időpontod van orvosnál, többnyire megadják a szabit. Ha mégsem, akkor fel kell hívni az orvost és kérni kell új időpontot.
Kérdezz rá a főnöknél..
4/4 A kérdező kommentje:
Az egyik időpontot lehet, hogy el tudom tolni egy hónappal, de a másikat nem...és az a probléma, hogy a beutalót csak abban a városban kapom meg egy ismerősömtől, az időpont napján... máshogy tudom igazolni, hogy megyek?
2014. jan. 6. 13:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!