Havonta többször kell orvoshoz mennem (meddőségi kezelés) azokra a napokra szabadságot kell kivennem vagy igazolhatja az orvosom hogy ott voltam és arra a napra fizetés nélküli szabit kapok?
A Munka Törvénykönyvéből idézve:
"107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;
b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;
c) ha keresőképtelen beteg;
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;
f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;
g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;
h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;
i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára."
Kedves Első! Köszi ez hasznos info csak nem voltam benne biztos hogy a terhes rész vontakozik rám, ugyanis még nem vagyok az csak szeretnék az lenni. Ilyenkor mit kell vinni a munkahelyre? Egy sima orvosi igazolást? És arra kapok fizut vagy fizetés nélküli jár ilyenkor?
Kedves Második! Sajnos ha betegállományba megyek elesek igen fontos mozgóbértől :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!