Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Párommal vettünk egy családi...

Párommal vettünk egy családi házat 1/2 1/2 részben hogyan tovább? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Párommal pár éve vettünk egy családi házat 1/2 1/2 részben, az én szüleim sok pénzt raktak be a házba, de úgy alakultak a dolgok, hogy szakítottunk és a szüleim kérnék vagyis kérhetik azt a pénzt amit ők abba a házba raktak bele? Mivel nekik nincs szükségük a házra, én pedig már nem lakom ott, de nem fogok lemondani a javamról.

2014. jan. 5. 07:45
1 2
 11/11 Agent Cooper válasza:
Az én álláspontom lényegesen eltér a kollégáétól. Ugyanis a szülőktől származó ajándék – mint különvagyon – megtérítésére a házastárs akkor is igényt tarthat, ha az ajándék visszakövetelésének feltételei nem állnak fenn! Ebből következőleg teljesen mindegy, hogy milyen hányadban került bejegyzésre az ingatlan az adásvételt követően, a házassági vagyonmegosztás során a szülei által adott összeg az Ön külön vagyonát képezi, amelyet Ön joggal követelhet.
2014. jan. 6. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!