Párommal vettünk egy családi házat 1/2 1/2 részben hogyan tovább? Bővebben lent!
Nem, nem kérhetik.
Hogyha házasok lettetek volna és azért lenne az ingatlan 50-50%-os tulajdoni jogviszonyban, emellett bizonyítható lenne, hogy a szüleid mennyi pénzt ajándékoztak NEKED az ingatlan megvételéhez akkor lehetne variálni.
Úgy, hogyha csak simán vettetek egy házat részben saját részben szülői pénzből amit önként 50-50%-ban irattatok névre akkor nincs tovább miről beszélni.
Ügyvéd által készült adásvételibe bele van foglalva, hogy a szüleim mennyi pénzt adtak bele a ház megvételéhez.
A földhivatalnál pedig nyilvántartásba vették az ingatlant mint, mi tulajdonosok 1/2-1/2 formájában.
Remek, akkor van egy ajándékozási szerződésetek e szerint.
KINEK lett ajándékozva a pénz? NEKED személyesen vagy nektek? Mert ha nem neked személyesen akkor bukó.
# 6/
Valóban nem. Viszont azt a marha nagy különbség, hogyha házassági vagyonközösség miatt lett 50-50% az ingatlan tulajdonjoga ÉS tudod bizonyítani, hogy külső forrásból (pl. szülői ajándék a TE számodra) lett vásárolva az ingatlan akkor támadható az 50-50.
Ha önként és dalolva 50-50%-ra írtátok a tulajdonjogot akkor az nem támadható, tök mindegy, hogy kinek a pénzéből lett véve. Akár vehetted volna 100%-ban te egyedül az ingatlant, ha utána a felét az asszonyra iratod akkor az utólag már nem támadható.
Természetesen önként akartuk az 50-50% mivel együtt terveztük a jövőnket, de ez lényegtelen.
Na mindegy, hétfőn beszélek az Ügyvédünkkel, majd ő elmondja mi a teendő.
Attól függetlenül, hogy már nem lakom ott az én részemről nem mondok le, mivel sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.
Beszéltem az ügyvéddel azt mondta itt lényegtelen, hogy házasok vagyunk-e vagy sem mivel a ház fele-fele arányban van a nevünkön. Attól persze kérhetem tőle azt a pénzt amit eddig a ház felújításába fektettem ha tudom igazolni számlákkal ami van.
Ha ő nem akarná megtartani a házat természetesen az én beleegyezésemmel adhatja el és amennyiért adjuk el annak a fele megillett engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!