Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Párommal több, mint 1 éve...

Párommal több, mint 1 éve családi házat vettünk fel hitellel, ha külön válnánk mi lesz így a házzal és a hitellel?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk házasok, de lehet elválnak az útjaink akkor viszont nekem nem kell a ház ami fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok. Neki van saját jövedelme, nekem nincs a hitel felvételekor sem volt vagyis nem tudom így mennyire vagyok benne ebben a hitelben (hogy megkapjuk úgymond élettársi kapcsolatban kellett lennünk) az ő szülei lettek az adóstársak, ha ő nem fizetne akkor tőlük vonják le azt az összeget emiatt nekik bankot kellett váltaniuk.

Milyen lépések vannak ha én leakarok mondani a javamról? Lehet olyat kezdeményezni, hogy fizesse ki nekem a ház felét miután felbecsülték az értékét? Vagy olyan, hogy fizesse vissza azt a pénzt amit én fizettem a házba? Számlákkal és egyéb papírokkal ezt bizonyítani tudom.

2013. dec. 26. 18:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked sosem volt saját jövedelmed, egyáltalán fektettél be valami pénzt abba a házba? Mit akarsz visszakapni? Pláne a ház felét milyen alapon akarnád elkérni, amikor azt eddig is a párod fizette, alig egy évnél tartotok, és ezután is ő fogja? Amit te fizettél a házba, azt nyilván visszakérheted. Ezt normális, intelligens emberek egymás között le tudják rendezni.
2013. dec. 26. 18:54
 2/20 anonim válasza:
84%
Ha saját jövedelmed soha nem volt, akkor mire tartasz igényt?
2013. dec. 26. 18:57
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Akkor eladjátok a lakást és visszafizetitek az árából a hitelt. Házasságban van csak vagyonközösség, szerencsére annyi esze volt,hogy nem vett el, így csak annyi jár amit te vittél a kapcsolatba. Ha nulla volt a jövedelmed,akkor csak megköszönheted, hogy eltartott.
2013. dec. 26. 19:03
 4/20 anonim ***** válasza:
75%

Ha egy éve se bolt fizetésed és most sincsen, mivel bizonyítod hogy te fizetted be a te részedet ? Ha élettársi kapcsolatban vagytok, simán elismerik hogy a párod fizette be, így ez bukta

Gyakorlatilag zéró befektetéssel igényt tartasz az önkormányzati értékbecslő jóval piac feletti felbecsült ház felére + az eddig befizetett részletekre, amit szinte nem te fektettél be és lemondod a hátralevő törlesztést is -.-

Hihetetlen fazon vagy !

2013. dec. 26. 19:10
 5/20 anonim ***** válasza:
87%

Aranyos kérdés ez így, karácsonykor... Sok közös jövőt nem jósolok nektek...

És sajnálom a párodat, aki csak fele rész házat kapott, és cserébe magán kívül még a szüleit is eladósította, csak azért, mert bízott benned, és a kapcsolatotokban.

Szóval jól jártál.

Kérni lehet, hogy fizesse ki neked a ház felét, aztán vagy ki akarja fizetni, vagy nem. De lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését is, ezzel bele lehet kényszeríteni a párodat egy csúnya buktába.

Ha ismernélek, arra próbálnálak rávenni, hogy írjátok át a ház tulajdoni viszonyait annak arányában, amennyit ténylegesen fizettetek a házért. Ha a 10 milliós házba 3milliót raktál be, a párod kettőt, és a párod és szülei felvettek 5m hitelt, akkor a fele-fele helyett legyen neked a három milliód alapján 30%, a párodnak a 2 milliója, plusz a felvett 5milliója alapján 70%-a. Ez hogy tetszene?!? Aztán szépen külön lehet válni, a pénzügyi rész legalább tiszta. Sok boldogságot nektek!

2013. dec. 26. 19:12
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Ezért mondom nő létemre,hogy ma már nem normális az a férfi akinek van valamije és nem köt házassági szerződést.
2013. dec. 26. 19:17
 7/20 A kérdező kommentje:

Ismétlem NEM vagyunk házasok. És eddig sem tartott el!

Én abból a pénzből fizettem bele a lakásba amit előtte összegyűjtöttem vagyis 3 millió forintot. Ő ehhez rakott 2 milliót és 1 millió forint alapú hitelt vettünk fel. Tehát a házat 6 m vettük meg egy kisebb városban! A további dolgokat pedig egyéb támogatásból fizettem amit az Önkormányzat ad/adott ezekről számláim vannak mert azokat saját nevemre vettem és nála is ugyan ez a helyzet. Szóval nem követelek olyat amiért nem én fizettem!

Arról pedig fogalmatok sincs, hogy miért lett labilis a kapcsolatunk, szóval ne okoskodjatok olyanról amiről nem tudtok semmit, de ezek a magyar emberek. Előbb jár a szájuk, mint ha tudnának valamit!

És megkérném csak olyan írjon aki ebben a témában benne van.

2013. dec. 26. 19:35
 8/20 anonim ***** válasza:
32%

Ti tudtok olvasni? Vagy csak bele a nagyvilágba választ adtok?

Szerintem a ház aktuális értékének a fele illet meg téged. Mert ugye lehet, hogy már rég nem ér 6 milliót a ház.

2013. dec. 26. 19:44
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak házasságban járna a fele de nem házasok. Annyi jár amit ő vitt a kapcsolatba,termesztésen alapvetőköltségeken felüli rész csak.
2013. dec. 26. 19:46
 10/20 anonim ***** válasza:
31%

Aki arra hivatkozik, hogy csak ha házasok lettek volna, akkor járna a fele, javaslom, hogy nézze át az élettársi vagyonközösséggel kapcsolatos szakirodalmat. Kezdésnek mondjuk itt: [link]

("Egységes a bírói gyakorlat abban, hogy mindaz a

vagyonszaporulat, amely az élettársak közös gazdálkodása eredményeképp létrejön, közös tulajdonukba kerül.")

2013. dec. 26. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!