Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire számítanak gazdagnak...

Mennyire számítanak gazdagnak magyar- és világviszonylatban?

Figyelt kérdés
Haveromekrol van szó. Van 3 testvére, anyja nem dolgozik. Apja egy vezérigazgato egy cégnél. Van két kocsijuk, egy új renault espace és egy új mazda 3. Minden évben heteket sielnek és nyaralnak a világ minden táján. A házuk kb 70-75 millió forintot ér. Az apja fizetéséről annyit tudok, hogy több, mint napi 50 ezer forint, azt nem, hogy pont mennyi. Ilyen paraméterekkel egy ember milyennek számít itthon es mondjuk az usaban?
2013. dec. 27. 18:16
1 2
 11/19 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Hát ha ő hétvégén is dolgozik:) Mellesleg nem tudhatod, a ház nem hitelből van-e mondjuk, meg ilyen apróságok. Meglepődnél mennyi látszat-gazdag emberrel találkozol nap, mint nap.
2013. dec. 27. 21:28
 12/19 anonim ***** válasza:

Ez egy átlagos "vezérigazgatói" fizu itthon. Itthoni mértékkel sem túl magas.

Országigazgatók jellemzően 2-4 millió körül keresnek itthon.

Vezérigazgatónál minimum kijárna egy szolg.autó.

2013. dec. 27. 21:35
 13/19 A kérdező kommentje:
Országigazgató?
2013. dec. 27. 22:33
 14/19 A kérdező kommentje:
Országigazgatók átlagosan bruttó 1,4 millát keresnek...
2013. dec. 27. 22:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Szektor kérdése, de húzóágazatokban már az ügyvezetői szint is keres br. 2-3 milliót, és még egyszer ennyit részvényopcióban és egyéb teljesítménybéres megoldásban. Plusz céges autó, plusz céges üzemanyagkártya, plusz céges mobil és annak díja, plusz cég által fizetett nyaralás, stb, stb, stb.

Ilyenből pedig elég sokat ismerek, szerintem az országban lehet ezen a szinten (nem feljebb, nem lejjebb) kb 3-4000 ember.

2013. dec. 28. 08:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kivétel nélkül mindenki le van pontozva. Ugyanazt mondjuk mind, ellenvélemény nincs. Miért?

A százezer forint nettómhoz képest ez az ember sokat keres. De elvben a felelőssége is nagyobb. Hogy arányosan több-e a jövedelme, azt nem tudom megítélni.

Több ismerősöm van, akinek hasonló a jövedelme. Igaz, még több, akinek az enyémnél is kevesebb.

És mi az, hogy világviszonylatban? És mit vegyünk alapul? Munkával megkeresett pénzt, évszázadok alatt felhalmozott vagyont, szerencsejátékon nyert pénzt? És átlagot vegyünk, vagy a toplistához mérjük?

A 7 milliárd emberből legalább 3 milliárt éhezik. Rengeteg ember nincs semmiféle vagyona. Az átlagot ezek rontják. A másik felén ott vannak az uralkodók, a tőzsdecézárók, multinacionális cégek tulajdonosai, stb.

Ezekhez képest a leggazdagabb magyar is csak a templom egere.

2013. dec. 28. 12:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Havi 15-17 milliós bevételünk van és nem nagyon érdekel, hogy most miben vagyok benne, meg miben nem. Csak az számít, hogy nekem ez így jó és tudom élvezni a pénzt és a pénz adta lehetőségeket. (Külföldön élek, saját céggel.)
2013. dec. 28. 19:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Az átlagos "országigazgató" fizu úgy jönne össze hogy az egyik 1,4 milla,másik 5,4 milla /hó.

Minél nagyobb egy cég annál többet fizet...illetve a sok külföldi csúcsvezető bruttó 1,4 milláért meg sem mozdulna.

2013. dec. 28. 20:39
 19/19 egy újabb válaszoló ***** válasza:
A McDonald1s igazgatója, ha jól emlékszem évi bruttó 50 milliót keres.
2013. dec. 28. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!