Mennyire számítanak gazdagnak magyar- és világviszonylatban?
Figyelt kérdés
Haveromekrol van szó. Van 3 testvére, anyja nem dolgozik. Apja egy vezérigazgato egy cégnél. Van két kocsijuk, egy új renault espace és egy új mazda 3. Minden évben heteket sielnek és nyaralnak a világ minden táján. A házuk kb 70-75 millió forintot ér. Az apja fizetéséről annyit tudok, hogy több, mint napi 50 ezer forint, azt nem, hogy pont mennyi. Ilyen paraméterekkel egy ember milyennek számít itthon es mondjuk az usaban?2013. dec. 27. 18:16
1/19 anonim válasza:
Gazdagnak nem mondanám, idehaza talán a középosztály középső-felső részébe sorolnám, az USA-ban ez semmi.
2/19 A kérdező kommentje:
Azért szűk 100.000$-os évi kereset ott nem olyan rossz szerintem...
2013. dec. 27. 18:26
3/19 anonim válasza:
Talán irányadónak jó lesz:
Az eddigi legmagasabb lottónyereménnyel a magyar top 100-ba nem lehetett volna bekerülni. Az összegre már nem emlékszem, de 3 milliárd felett volt.
4/19 A kérdező kommentje:
És???
Az gazdag, aki a top 100-ban benne van?:/
A magyar népesség 0,001%-a gazdag??
2013. dec. 27. 18:43
5/19 anonim válasza:
Ja azt hittem, kérdezel valamit. Bocs, én hülye meg feleltem rá. :-(
6/19 anonim válasza:
Te kérdező, mire vagy arrogáns?
Normális választ kaptál. Neked ki a gazdag? Én annak tartom magam, mert nem kell dolgoznom, s megvan az, amire szükségem van. De az első ezerben nem lennék bent. És kő gazdag vagyok egy áruházlánc pénztárosához képest.
Definiáld előbb a gazdagság kritériumát, ha az eddig válaszok nem elégítenek ki. Ha egyáltalán érdekel a válasz.
7/19 anonim válasza:
Ez nem gazdagság - csak egy kellemes családi légkör. Persze az átlag magyar viszonyokhoz mérten lehet, hogy annak számít, de Ausztriában ilyen "paraméterekkel" tényleg csak a középosztályba férne be.
8/19 anonim válasza:
Napi 50 ezerrel számolva a 5,889,710-ik leggazdagabb ember a világon, a leggazdagabb 0,1%-ba tartozik. A fent leírt paraméterek alapján azonban úgy gondolom, hogy ennél több jövedelme van. [link]
9/19 egy újabb válaszoló válasza:
Én ismerek olyan embert, aki havi 6 milliót keres tisztán havonta. És ebben még nincs benne a cégének az esetleges évi profitja, ami ugye változó. Szerintem Ő már elég gazdagnak számít. Félreértés ne essék, a havi 1 millió se piskóta, de ha jól veszem ki a soraidból el is költik és nem nagyon fektetnek be.
10/19 A kérdező kommentje:
50ezer az mondjuk havi másfél. És az a minimum
2013. dec. 27. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!