Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogi úton be tudják rajtunk...

Jogi úton be tudják rajtunk hajtani?

Figyelt kérdés
Ha mi albérletbe laktunk, volt szerződésünk a főbérlővel, de nem voltunk bejelentve, mint albérlők, így nem fizetett utánunk adót! Most elszámolásnál szerintünk sokkal többet követelt mint ami a valódi fogyasztás, de valószínű rosszul mér az óra, de ha jól is mér, akkor is teljesen abszurd összegről van szó! A csekk természetesen a főbérlő nevén volt, így elméletileg tőle követelik nem? Mert én a lakbért átutalással fizettem és direkt feltüntettem, hogy lakbér!
2009. nov. 25. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Nyilván a főbérlőtől követelik, de nektek meg volt szerződésetek, mej felteszem kimondja, hoyg neked kell kifizetni. Az, hogy az óra rosszul mér lényegtelen, ha a számlán valóban az az összeg szerepel, akkor annyit kell fizetni, bármennyire abszurd is. Más kérdés, hogyha hibás számlázásra vagy rossz órára gyanakodtok akkor fel kell venni az adott szolgáltatóval a kapocsolatot, és tenni amit ilyenkor szokás. Ha a számlán nem az az összeg szerepel, akor a követelés nyilván jogtalan, innentől fogva nincs mint vitázni.

Az, hogy a főbérlő utánatok nem adózik a te szempontodból megint nem túl érdekes, ez az ő felelőssége, ha elkapják őt büntetik meg, de ze téged még nem mentesít semmi alól.

Ha a követelés jogos, akkor nyilván jogi úton behajtható, ha nem akkor nem.

2009. nov. 25. 13:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak az a gond, hogy általánydíjas vagyok és szerintünk már évek óta nem diktálták be a valódi értéket és most mi igen, így nekünk jött ki 200000ft-os hátralék úgy, hogy már 1 év alatt kifizettünk 180000 ftot egy 28 nm2-es lakás elműjére! Azért elméletileg miénk a számla, de lehet, hogy az óra rossz, de a főbérlő nem nagyon akar intézkedni, Neki baromira egyszerű, hogy nektek kell kifizetni, arra gondoltam szemét módon, hogy akkor én feljelentem az apehnál, hogy nem fizetett adót utánunk, vagy mindketten békénhagyjuk egymást! Mert én úgy gondolom, hogy kifizettem amit én elhasználtam!
2009. nov. 25. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Az APEH-nél csak azokkal a bejelentésekkel foglalkoznak, ahol a feljelentő neve is szerepel, de ilyenkor őt is meg szokták nézni. Ez esetben pedig te is számíthatsz elenőrzésre...
2009. nov. 25. 17:57
 4/6 A kérdező kommentje:
én még diák vagyok, a diákmunkám után adóztam....ellenőrizzen még!
2009. nov. 25. 22:10
 5/6 anonim válasza:
Na ezt a felfogást nem értem.Amit elhasználtam ki kell fizetni,ne már a bérbeadó fizesse ki.Ne már csak akkor derüljön ki hogy nem jó a villanyóra mikor ki kell költözni addig fel sem tűnt na ne.
2010. ápr. 4. 09:13
 6/6 A kérdező kommentje:
ki is fizettem, minden hónapba 13000 ft (általány) és év végén még pluszba 80000 ft (ami a számlán a beköltözés dátumától a kiköltözés dátumáig szólt) Azt miért én fizessem ki ami olyan dátumon szerepel amikor még közel ott se laktunk! és nem érti meg, azt is velünk akarta kifizetettni...hiába mutattam neki, hogy hahó az jan.1-től van jun. 30 ig a többi hátralék, mi meg júli 1 költöztünk!
2010. ápr. 5. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!